BMW elektrikli modellerede hedef yükseltti

Sadece Borusan Oto Ataşehir’de satılan elektrikli modellere talep yükselince Avcılar, İstinye ve Ankara Borusan Oto Balgat da devreye alınıp hedef yılda 150'ye çıktı.

BMW elektrikli modellerede hedef yükseltti

BMW elektrikli modellerede hedef yükseltti

Sadece Borusan Oto Ataşehir’de satılan elektrikli modellere talep yükselince Avcılar, İstinye ve Ankara Borusan Oto Balgat da devreye alınıp hedef yılda 150'ye çıktı.

Borusan Otomotiv çatısı altında BMW, BMW i, MINI, Land Rover, Jaguar markalarının ve BMW markalı motosikletlerin satış ve satış sonrası hizmetlerini yürüten Borusan Oto, aynı zamanda BMW’nin elektrikli modelleri olan 'i' serisi'nin satışını yürütüyor.

ATAŞEHİR TEK SATIŞ YERİ

Marka, İstanbul Ataşehir’de yer alan showroomunda satışını gerçekleştirdiği BMW i serisiyle Şubat ayı sonu itibariyle 76 adetlik toplam satışa ulaştı. 2014 yılını BMW i3 ve i8 modelleriyle 45 adetlik bir satışla tamamladıklarını belirten Borusan Oto Genel Müdürü Uğur Sakarya, “Şubat ayında 187 bin euroluk başlangıç fiyatına sahip 18 adet i8 modelini yeni müşterilerine teslim ettik. Hem elektrikli hem benzinli turbo motora sahip spor otomobillerin geleceğini şimdiden ortaya koyan bu özel tasarımlı modelimize çok yoğun ilgi var” açıklamasını yaptı. Uğur Sakarya, şimdilik sadece Borusan Oto Ataşehir’de satılmaya devam eden BMW i markasının, 2015 ortasında İstanbul’da Borusan Oto Avcılar, Borusan Oto İstinye ve Ankara’daysa  Borusan Oto Balgat olmak üzere diğer merkezlerinde de satışa sunulacağını belirtti. Borusan Oto, 2015 yılı içinde BMW i3 ve BMW i8 modellerinden oluşan mevcut elektrikli otomobil yelpazesiyle yaklaşık 150 adetin üzerinde satış gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

6 AYDA 76 ADET SATIŞ YAPILDI

“BMW i model ailesinin geçtiğimiz Eylül ayı itibariyle satışa sunulmasından bu yana geçen 6 aylık sürede satışları 76 adete ulaştı” diye konuşan Sakarya,” Geçen yıl 45 adet i3 ve i8 satışı yaptık. 187 bin euroluk başlangıç fiyatına sahip BMW i8’e çok yoğun talep var. 6 ayda gerçekleşen 76 adetlik BMW i markalı satışın 34 adetinin BMW i3, 42 adetinin ise BMW i8 modeli oluşturdu” diye konuştu.

EKONOMİK VEYA SPOR MODEL

BMW’nin iki elektrikli modelinden küçük i3, sadece elektirk motoruyla çalışıyor. 170 beygir gücündeki elektrik motoruyla maksimum 160 km menzile ulaşabilen otomobilin fiyatı 46.300 eurodan başlıyor. Geleceğin spor otomobili olarak tanımalanan i8’deyse 1.5 lt 231 beygirlik benzinli motor, 131 beygirlik elektrikli motorla birlikte çalışıyor. Fiyatıysa 187 bin euro.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2015, 21:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER