Okuyan Toplum Projesi Ankara'da

29.03.2012 Tarihinde Eğitimci ve Okuma Araştırmacısı Ferhat Özen tarafından Ankara’da ilk olarak DİKMEN ÖĞRETMEN NECLA KIZILBAĞ İLKÖĞRETİM OKULUN'da "kitapla barışma" konulu sunu gerçekleştirilmiştir.

Okuyan Toplum Projesi Ankara'da
2 oturum halinde düzenlenen sunuyu öğrenci ve öğretmenlerimiz büyük bir ilgi ve beğeniyle izlemişlerdir.

Özellikle 1939 Erzincan depreminde kitapları kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeden "Meçhul Kütüphaneci" ve eşekle köylüye kitap taşıyan "Eşekli  Kütüphaneci" Mustafa Güzelgöz’ün hikayesi dinleyenleri duygulandırmıştır.

Ferhat Özen sunumunda okumanın önemini, faydalarını, Türkiye’nin okumada durumunu, okuyan ve okumayan toplumlar arasındaki çarpıcı farkları ortaya koymuş, öğrencilerimize kitap tavsiyelerinde, öğretmenlerimize de okuma sevgisi kazandırma ile  ilgili tavsiyelerde bulunmuşlardır.

İzleyenleri büyüleyen tiyatral sunumunun ardından Okul Müdürümüz A. Metin Şevişoğlu da, katılımcılara hitaben kısa bir konuşma yaparak Ferhat Özen ve sunuma teknik destek sağlayan Recep Kenan’a okulumuz adına teşekkürlerimizi sunmuştur.

Etkinlik sonrası DİKMEN ÖĞRETMEN NECLA KIZILBAĞ İLKÖĞRETİM OKULU Türkçe öğretmenleriyle toplantı düzenlenmiştir. Konuyla ilgili çalışmalar  devam ettirilecektir.



Okuyan Toplum Projesi ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.okuyantoplum.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2012, 19:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER