Ferhat Özen, Maltepe Halk Kütüphanesinde öğrncilerle buluştu

Eğitimci ve Okuma Araştırmacısı Ferhat Özen, okul-kütüphane buluşmasının bu haftaki konukları Turgay Ciner İlköğretim Okulu öğrencileri ile Maltepe İlçe Halk Kütüphanesinde buluştu.

Ferhat Özen, Maltepe Halk Kütüphanesinde öğrncilerle buluştu

Recep KENAN/Ataşehirweb haber

FERHAT ÖZEN, MALTEPE İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ'NDE
TURGAY CİNER İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

     Eğitimci ve Okuma Araştırmacısı Ferhat Özen, okullar dışında kütüphanelerde de öğrencilerle buluşmayı sürdürüyor. Maltepe İlçe Halk Kütüphanesinin, 2 yıldır aynı zamanda Okuyan Toplum Projesinin yürütücüsü Ferhat Özen'le birlikte gerçekleştirdiği okul-kütüphane buluşmasının bu haftaki konukları Turgay Ciner İlköğretim Okulu öğrencileriydi. Özen'in yönetimindeki Okuyan Toplum Projes'nin Kitapla Barışma Söyleşileriyle Okumayı Sevdirme Atölyesi, bugüne dek 100 okula ulaştı. Saydam gösteri eşliğinde ve müzik efektleriyle de destekli tiyatral söyleşi ve gösteri öğrencilerede donmuş olan okuma isteğini bir kültür şokuyla yeniden uyandırmayı amaçlıyor. Öğrencileri okumaya kışkırtan söyleşi, öğrenci ve öğretmenlerin büyük ilgisini çekiyor. Tepkiler çok şaşırtıcı : “Hayatımda bir dönüm noktası oldu.” “Çok etkileyici bir sunumdu. Hatta diyebilirim ki bizi karanlıktan kurtardınız.” “Bu konferansta görmeyi öğrendim. Dar bir pencereden değil de geniş bir pencereden bakmayı öğrendim.” “Bundan sonra hep kitap okuyacağım.” “ Kitap okumadığım için pişmanım.” “ Çok mutlu oldum. Devamının gelmesini istiyorum.” “Muhteşem bir sunumdu.” “Sunum harikaydı, özellikle de örnekler çok güzeldi.” “Ekran bağımlısıydım. Bu sunumu izledikten sonra kitaba olan ilgim arttı.” “Kitap okumanın önemini çok iyi öğrenmiş olduk.”

Maltepe İlçe Halk Kütüphanesinde ise görseller kullanılmadan bir anlamda 'söz gösterisi' yapıldı. Turgay Ciner İlköğretim Okulu öğrencileri Türçe öğretmenleri olan yazar Ahmet Özalp'le  birlite bu söyleşiyi de ilgiyle izlediler. Bir 'Okul Kütüphane Buluşması' sonrasında  daha öğrenciler  bir kütüphaneyi keşfetmenin sevincini yaşadılar. Ve Maltepe İlçe Halk Kütüphanesi'ni çok sevdiklerini söylediler.

   Ferhat Özen'in  Kütüphane Haftası Proğramı belli oldu.
 
   28  Mart  .................İstanbul,  Halis Kurtça Kültür Merkezi
   29 Mart ...................Ankara,   Dikmen, Öğretmen Necla Kızılbağ İ.Ö.O
   30 Mart ...................Ankara, Ayrancı, Aysel Yüceyurt Lisesi
   30 Mart....................Ankara, Akyurt ilçesi  İÖO
   3 Nisan ................... Mersin Çeşmeli İÖO

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2012, 20:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER