NANO TEKNOLOJİSİ NEDİR NERELERDE KULLANILIR

Nano metre, metrenin milyarda biridir. Gözle görülemeyecek kadar küçük olan nanonun, yaşama yansıması, işlevleri gözden kaçmayacak kadar büyüktür.

NANO TEKNOLOJİSİ NEDİR NERELERDE KULLANILIR
NANO TEKNOLOJİSİ NEDİR NERELERDE KULLANILIR

NANO TEKNOLOJİSİ NEDİR

Nano metre, metrenin milyarda biridir. Gözle görülemeyecek kadar küçük olan nanonun, yaşama yansıması, işlevleri gözden kaçmayacak kadar büyüktür.

Nano Teknolojisi ile gerçekleştirilen üretimlerde, maddelerin molekülleri çok büyük enerji yaratmaktadır. Bu sayede, çok özel işlevi olan mucize ürünler elde edilmektedir.

Nano Teknolojisi, tekstil, boya, kimya, taş, su arıtma, elektronik, sağlık, otomotiv, bilgisayar teknolojisi ve sanayiinin tüm kollarında devrim yaratacak niteliktedir. NanoLight Ray Türkiye'ye şimdilik tekstil, boya (yüksek ısıya dayanıklı sanayi boyaları, doğal taş-mermer boyaları ve antibakteriyel özellikli boyalar), otomotiv ve medikal sektörlerine hammadde temini, endüstriyel çözümler ve bitmiş ürünler bazında girmiştir.

Nano teknolojisi ile üretilen ürünler global rekabette her geçen gün kendinden daha çok söz ettirmekte, üstün özellikleriyle pazardan aldıkları pay oranını sürekli olarak artırmaktadır.

Nano Teknolojinin Yararları Nelerdir?

Nano teknoloji tasarruf demektir.

Daha az maliyetle, daha çok üretim sağlarsınız.

Enerji kaynaklarından elde edeceğiniz tasarruf ile enerji maliyetlerini düşürürsünüz.

Üretim süreçlerini kısaltarak zaman ve maliyat kaybını önler, rekabet gücünüzü artırırsınız.

Teknolojik yarışta geri kalmaz, öne geçersiniz.

Nano teknoloji yaşam kalitenizin yükselmesini sağlar.

Ürün kalitenizi yükseltirsiniz.

Üretiminizle, insanların yaşam standartlarını ve kalitesini yükseltir, daha sağlıklı ve daha güvenli bir yaşam sunarsınız.

Ulusal gelir düzeyinin yükselmesinde önemli bir rol üstlenirsiniz.


NANO TEKNOLOJİSİ VE KULLANIM ALANLARI

Boya sanayinden, tekstil ve otomotive kadar hemen her alanda yenilikler vaat eden Nano teknolojisi Türkiye’ye getirildi.

Otomobilinizin yakıt tüketimini yüzde 20’ye kadar azaltabileceğinizi söylesek ne dersiniz? Peki ev, işyeri ya da hastanelerin kirlenmeyen, uzun ömürlü ve bakterilerin üremesini önleyen boyalarla boyanabileceğini söylesek? Ayakları koku yapanlara da bir müjdemiz var: anti bakteriyel ve kan deveranını artırıcı etkisi ile ayak kokusuna son veren ayakkabı tabanı bu soruna çare oluyor. Yepyeni bir devrimin (biraz geç kalmış olsak da) kapısındayız: Nano teknolojisi.

Sanayide meydana gelen devrim niteliğindeki gelişmeler arasında buharlı makinenin icadı, motorun icadı, İnternet’in geliştirilmesini takiben şimdi de dördüncü basamağı oluşturduğuna inanılan Nano teknolojisi insanlığın yaşam kalitesini artırmada yeni ufuklar vaat ediyor.

Nano, metrenin milyarda birini ifade etmek için kullanılan ölçü birimi. Nano teknolojisi sayesinde maddelerin nano boyutlara indirgenip işlenebilmesi mümkün hale geliyor. Bir örnek vermek gerekirse, bildiğimiz doğal kil ya da seramiği nano boyutlarda toz zerrecikleri haline getirebilir ve bunu nano polimerlerle işleyebilirsek, doğal ortamda karşılaşamayacağımız sertlikte ve dayanıklılıkta malzemeler imal edebiliriz.

Tayvan’da Nano Baba olarak bilinen Ku Shao-Tu, yüzde 50 Tayvan, yüzde 50 Türk ortak girişimi ile kurulan Nanolight Yüksek Teknoloji Ürünleri şirketinin açılışı için Türkiye’deydi. Aynı zamanda Tayvan Araştırma Merkezi’ne bağlı Nano Bölümü’nün de Başkanı olan Ku Shao-Tu ile nano teknoloji üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi ama bizim "QUALİTY TUKİSH MEDİA" mız bu söyleşiye önemsiz haber damgasını vurarak yayınlamadı işte "AkiFB" farkıyla söyleşinin bir kısmı:

Basit bir ifade ile nano teknolojisi nedir?

- Nano ne bir maddedir, ne bir şeydir. Sadece bir ölçüdür. Ölçünün küçültülmüşüdür.

Hayatımızda ne gibi değişikliklere neden olacak?

- Elektronik alanında dünyanın gidişatına bakarsak, 2004 senesinde nano’nun 4. sanayi devrimi olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü nano, sağlığa, tasarrufa ve huzura da hitap etmekte.

Sağlığa ve tasarrufa nasıl yansıyor?

- Aslında her alanda kullanılabiliyor. Ağır sanayide, elektronikte, sağlıkta, tekstilde, ziraatta, her alanda kullanabiliyoruz. Bilhassa Almanya ve İngiltere’de çok revaçta. Nano teknolojisi ile üretilen tekstil ürünleri, vücut ısısını koruyor aynı zamanda kan deveranını sağladığı için vücudun yorulmasını azaltıp rahatlık veriyor.

Tekstil firmalarının ek bir yatırım yapmaları gerekiyor mu bu yenilikten yararlanmaları için?

- Aslında toz bazlı olup, tekstile adapte ediliyor. Sonra tekstil ürünleri imal ediliyor. Esas nano hammaddesi natüreldir. Bir kimya değildir, bir bileşim değildir.

Bu madde sadece Tayvan’da mı üretiliyor?

- Bu bir ölçüdür. Bu bir buluş değil, fark ediliştir. Nanonun olabileceğini ve neler yapılabileceğini fark ettik. Bu teknik şu anda sadece Tayvan’da var.

Dünyada başka örnekleri var mı?

- Almanya, İngiltere, Hollanda ve Amerika’ya yarı mamul halde girmiştir.

Nano ürünler öncekilere göre hangi açılardan farklı olacak?

- Nano teknolojisi, insan hayatında çok büyük değişiklikler yaratabilecek bir gelişmedir. Örneğin, banyodan çıktığınızda, bornozu çıkardığınızda bir soğukluk hissedersiniz, nano ile bunu hissetmeyeceksiniz. Çünkü vücut ısısını bir müddet daha tutuyor. Başka bir örnek, yakıt tasarrufu sağlayan ürünler imal edilebiliyor. Dizel veya benzinli aracın yakıt borusunun üzerine monte edilen (plastik hortuma benzeyen) nano ürünü, yakıt tasarrufu sağlarken, havanın kirlenmesini azaltıyor, kokuyu gideriyor. Bu nedenle Çin’de en büyük vilayetlerden üçünde kullanılması tavsiye ediliyor. Hollanda da bu ürünü kullanmayı öneren bölgeler var.

Bu teknolojinin Türkiye’ye ne gibi katkıları olabilir?

- Nano teknolojisi artık sanayide olmazsa olmaz bir ürün oldu. Şimdi bütün ülkelerin yeni araştırmalara, bilhassa insanın hayatı, rahatı, iyi yaşaması için harcadıkları para çok büyük. Ve nano, bu araştırmalar sonucunda elde edilen en iyi teknolojilerin başında geliyor. Buraya gelmemin en büyük nedeni, Türkiye’nin Avrupa, Asya ve Afrika arasında bir ülke olarak, Avrupa Birliği standartlarında bir ülke haline geleceğine inanıyor olmam. Türkiye şu anda ilk sırayı almıyor, ikinci basamakta ama ilk sıraya çıkmasında bizim de katkılarımız olacak. Bu çerçevede, Türkiye’de kurmuş olduğumuz şirket, bölgedeki 70 ülkedeki operasyonun merkezi olacak.




NANO TEKNOLOJİNİN KULLANILDIĞI ALANLAR VE SEKTÖRLER


Cam & Seramik Kaplama Nanotek Ürünleri Özellikleri

Yüzeyler suya, yağa, kirece ve her türlü kire karşı dayanıklılık kazanır
ayrıca yüzey su, yağ, kireç ve kir tutmaz hale gelir.
Kolay uygulanabilir.Silikon, balmumu ve yağ içermez.
Sağlığa zararı yoktur.
Nefes alma özelliğine sahiptir.Antibakteriyeldir.
Küf önleyici etkiye sahiptir.
Yosun önleyici etkiye sahiptir.Asit yağmuruna ve deniz suyuna karşı dayanıklıdır.
Ultraviyole ışınlara karşı dayanıklıdır.
Uygulama yapılmış yüzey sade suyla ve kolayca temizlenir.
Harici temizlik malzemeleri kullanılmamalıdır.
Temizlik yapma sıklığı azalır.
Malzemeden, enerjiden ve zamandan tasarruf yapılmasını sağlar.
Etki verimliliği yüksektir.
Uzun ömürlüdür.
Sürtünmenin olmadığı yüzeylerde yaklaşık olarak 3 yıldan daha uzun süre etkisini korur.
Uygulanan ürünlerin ömrünü uzatır.
Uygulama için başka bir enerji gerekmez.




Buğu Önleyici Nanotek Kaplama Ürünleri Özellikleri
 Ev camları, araba camları ve gözlük camlarındaki buğulanmalar tarihe karışıyor!

Cam yüzeyler üzerine uygulanan Nanotek Nanoteknoloji Esaslı Buğu Önleyici ürünleri ;
Uygulanan yüzeyler üzerinde şeffaf fark edilemeyen bir tabaka oluşturarak hava neminden kaynaklanan buğulanmayı önler ve antistatik davranış sergileyen cam yüzeyler, kirlenmeye karşı direnç gösterir.
 Boya & Jant Nanotek Kaplama Ürünleri Özellikleri
Nanotek Nanoteknoloji Esaslı Boya & Jant Kaplama ürünleri;
uygulanan yüzeyler üzerinde şeffaf ve fark edilmeyen bir zar oluşturarak suya, yağa ve her türlü kire karşı dayanıklılık kazandırır!
Jantlardaki balata tozunu ve kurumuş, yanmış kirleri jantlardan problemsiz bir şekilde temizler.
Ayrıca, fren balatası tozlarının jantlara yapışmasını önlemiş olur.

 

Elektrik & Elektronik Kaplama Videoları

Elektrik & Elektronik Kaplama Nanotek Ürünleri Özellikleri
Kaplanacak nesneye püskürtmek veya nesneyi daldırmak suretiyle kullanılan bu özel ürün, doğrudan temastan sonra yüzeyde kalınlığı yaklaşık olarak 500 ~ 1.000 nm arası değişen koruyucu bir zar oluşturur.
Bu durum, uygulamanın yapıldığı ürünler ıslandığında yada nemlendiğinde bile ürünün çalışmaya devam etmesi demektir!
Yüzey üstünde oluşan koruyucu tabaka etkisini yaklaşık olarak 2 yıldan fazla sürdürür.

 

Taş & Ahşap Kaplama Nanotek Ürünlerin Özellikleri

Taş ve ahşap yüzeyler üzerine uygulanan Nanotek Nanoteknoloji ürünleri, uygulanan yüzeyler üzerinde şeffaf ve fark edilemeyen bir zar oluşturarak suya, yağa ve her türlü kirlenmeye karşı dayanıklılık kazandırır.
Ürünün tatbik edildiği yüzey su, yağ ve kir tutmaz hale gelir. Uygulanan ahşap ürünlerin doğal rengini koruyup ömrünü uzatır.
Yüzeyler suya, yağa, kirece ve her türlü kire karşı dayanıklılık kazanır ayrıca yüzey su, yağ, kireç ve kir tutmaz hale gelir.
Kolay uygulanabilir.
Silikon, balmumu ve yağ içermez.
Sağlığa zararı yoktur.
Nefes alma özelliğine sahiptir.
Antibakteriyeldir.
Küf önleyici etkiye sahiptir.
Yosun önleyici etkiye sahiptir.
Asit yağmuruna ve deniz suyuna karşı dayanıklıdır.
Ultraviyole ışınlara karşı dayanıklıdır.
Uygulama yapılmış yüzey sade suyla ve kolayca temizlenir.
Harici temizlik malzemeleri kullanılmamalıdır.
Temizlik yapma sıklığı azalır.
Malzemeden, enerjiden ve zamandan tasarruf yapılmasını sağlar.
Etki verimliliği yüksektir.Uzun ömürlüdür.
Sürtünmenin olmadığı yüzeylerde yaklaşık olarak 3 yıldan daha uzun süre etkisini korur.


NANOTEK NANOTEKNOLOJİ TAŞ & AHŞAP ÜRÜNLERİNİN KULLANIM ALANLARI

 Kullanılan yüzeylerin eskimesini, kararmasını ve çürümesini önleyen bu ürün grubu ile
başlıca aşağıdaki malzemer ve yüzeyler kaplanabilir;

Yelkenli teknelerdeki ve motoryatlardaki tik kaplamalar
Ahşap Evler
Çitler
Lifli çimento
Pencere çerçeveleri
Beton ve beton taşı
Doğal taş
Fayans ve taş plakalar
Tuğla ve kiremit
Bina izolasyon malzemeleri
Değerli bahçe mobilyaları
Güneşlik ve branda gibi sentetik yada doğal lifli tekstiller


Deri & Tekstil Nanotek Kaplama Ürünleri Özellikleri

Nanotek Nanoteknoloji ürünleri, deri ve tekstil ürünlerine pozitif değer katar.

Su ve kir tutmaz yapısıyla deri ve tekstil sektörüne çarpıcı bir giriş yapan Nanotek Nanoteknoloji ürünleri farklı özellikleriyle de bu sektörü yönlendireceğe benziyor.

Nanoteknoloji tatbik edilen deri ve tekstil ürünleri nefes alma özelliğini korur.

Deri ve tekstil uygulamalarında kullanılan nanoteknolojik kaplama solüsyonu şeffaf ve fark edilemeyen bir kalkan oluşturarak suya, yağa ve her türlü kire karşı dayanıklılık kazandırır.

Örneğin, tatbik edilen yüzeylerde çay, kahve, kola, şarap, vb. içecekler dahi leke bırakmaz.


Deri & Tekstil Yüzeylerde Kullanılan Nanotek  Ürünlerinin Kullanım Alanları
 
Yünlü, ipekli ve sentetik giysiler
Deri giysiler
Üniformalar Deri ve Süet Ayakkabılar
Sırt çantaları
Halılar
Koltuk takımları
Perdeler
Gömlekler, bluzlar, ceketler, ve motosiklet kıyafetleri




Krom & Çelik Nanotek Kaplama Ürünleri Özellikleri

Nanotek Nanoteknoloji ürünlerinin uygulandığı krom ve çelik yüzeyler,
çok etkili bir kayganlık özelliğine sahip olur ve uygulandığı yüzeyin kolayca temizlenmesine yardımcı olur.
Su, kaplanmış olan yüzeylerde birikinti oluşturmaz, aksine tanecik olarak kalır.

 
Krom ve Çelik Yüzeylerde Kullanılan Nanotek Parmak İzi Önleyici Nanoteknoloji Ürünleri


Nanotek Parmak İzi Önleyici Nanoteknoloji ürünleri,

uygulandığı krom ve çelik yüzeylerde parmak izine karşı kolay temizleme ve mükemmel bir koruma sağlar.


Plastik Kaplama Nanotek Ürünleri Özellikleri


Nanotek Nanoteknoloji ürünlerinin uygulandığı plastik (polyester, kompozit malzemeler,
cam elyafı, vb.) yüzeyler; su, kir ve leke tutmayan nano boyutta ince bir zar ile kaplanır,
Böylelikle uygulandığı yüzeyin kolay temizlenmesine olanak sağlar.
Tüm plastik yüzeyler için kullanılabilir.


Yanma Geciktirici Kaplama Özellikleri

Yanma Geciktirici Nanotek Nanoteknoloji Koruma ürünleri ile artık yangınlar korkulu rüya olmaktan çıkıyor.
Bu özel ürünler, pek çok yerde etkisini hissettirebilecek nitelikte!

Rafineriler, gaz dolum tesisleri, benzin İstasyonları gibi yangın çıkması muhtemel yerlerde yangını geciktirdiği ve büyümesini engellediği için özellikle tercih edilen bir üründür.

Ürünün bu özelliği, yangına müdahale için zaman kazandırır.
Yanma Geciktirici Nanoteknoloji Koruma kaplaması, uygulanan yüzeylerde herhangi bir durumda yüzeydeki ısının artışıyla beraber köpükleşme meydana getirir.
Yüzey koruma kaplamasının etkisiyle, arka yüzeye ısı geçişi olmaz  ve olası büyük bir yangın engellenmiş olur.


Yanma Geciktirici Nanotek Ürünlerinin Uygulama Alanları

- Ahşap ve metal yüzeyler
- Malzeme dolapları
- Benzin istasyonları
- Gaz dolum tesisleri
- Karbon tesisleri
- Kauçuk ve lastik üretim tesisleri
- Rafineriler
- LPG tüpleri
- Askeri alanda teröre karşı askeri araç ve gereçler, zırhlı arabalar, tanklar, cephanelik ve korunması istenen malzemeler

Çevre Düzenlemelerinde Kullanılan Nanotek Nanoteknoloji Ürünü : Su Deposu
Nanoteknoloji esaslı özel bir tarım ürünü,
Patentli
Çevre dostu
Verim arttırıcı
Tasarruf sağlayıcı
Uzun ömürlü (3 yıl ~ 5 yıl)


NANOTEK NANOTEKNOLOJİ SU DEPOSU ÜRÜNÜNÜN İŞLEVİ

Bazı toprak cinslerinde; toprak, sulama suyunu hemen emer ve
bu kısıtlı süre içinde bitkinin suyu yeteri kadar çekmesi mümkün olmaz!
Nano Su Deposu, suyun ilgili katmanda depolanmasını sağlayarak bitkinin
su ile yeterince beslenebildiği bir ortam yaratır.
Bu uygulama, suyun depolanmasından dolayı sulama sıklığının azaltılmasını ve
sudan tasarruf edilmesini sağlar.
Nano Su Deposu kendi ağırlığının 250 katına kadar su ve bitki için gerekli
besin maddelerini depolayabilmektedir.
Uzmanlar, Nano Su Deposu’nun su tutucu özelliği sayesinde bitkinin
biyokütlesinin %40 oranında arttığını, boyunun da Nano Su Depusu kullanılmamış
topraktaki bitkiye nazaran %20 oranında daha uzun olduğunu tespit etmişlerdir.


NANOTEK NANOTEKNOLOJİ SU DEPOSU ÜRÜNÜ UYGULAMA ALANLARI

Nano Su Deposu hem ürün verimini arttırmak için hem de sudan
tasarruf etmek için uygulanabilir. Özellikle;
Su kıtlığı olan kurak bölgelerde
Sulama masraflarının yüksek olduğu yerlerde
Eğimli ve erozyon problemi olan yerlerde
Tuzlanmaya meyilli topraklarda
Çölleşme problemi olan bölgelerdeAçık spor alanlarında (golf sahaları, hipodromlar, vb.)
Bahçe düzenlemeleri ve peyzaj çalışmalarında
Ticari olarak sebze, meyve çiçek üretimi yapılan yerlerde
Ağaçlandırma faaliyetlerindeOtel bahçelerinde
Hayvan yetiştiriciliğinin yapıldığı yerlerde
Şehir içi park, bahçe ve yol kenarlarında



NANOTEK NANOTEKNOLOJİ SU DEPOSU ÜRÜNÜNÜN AVANTAJLARI


Depolama: Su birikintisi yapmadan gereği kadar suyu muhafaza eder.
Tasarruf: Suyun buharlaşması ya da toprağın alt katmanlara sızmasını önemli ölçüde
azaltması sayesinde azami derecede tasarruf sağlar.
Besin Taşıma: Sadece su değil, suyla birlikte bitki için hayati önlem arz eden tuz,
mineral gibi besin maddelerini de gerektiğinde bitkinin kullanabilmesi için biriktirir.
Uygulama Kolaylığı: Az miktarda yüksek verimlilik elde edilir ve uygulaması kolaydır.
İklim Şartları: Hem çok sıcak ve aşırı kuru bölgelerde hem de yağışlı bölgelerde yüksek verimlilik sağlar.
Sağlık ve Çevre Dostu: İnsan sağlığına ve çevreye hiçbir zararı yoktur.
Uzun Ömürlü: Yüksek dayanıklılığa sahiptir ve uzun ömürlüdür
Erozyon önleyici: Toprağın aşırı suyla kaymasını ve rüzgarla aşınıp kaybolmasını önler.

 



Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2016, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER