KANUNİ MUHTEŞEM YÜZYIL'I İZLESEYDİ CİNSEL ORGANINI KESTİRİRDİ!

Tarihçi Cezmi Yurtsever, "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde Kanuni'nin cinsel taciz sahnesine isyan etti. Kanuni dönemine ait yasa metinlerini bulduğunu belirten Yurtsever, "Kanuni diziyi izleseydi utancından kimsenin yüzüne bakamaz ve kendi cinsel organının kesilmesi cezasını uygulardı" dedi.

KANUNİ MUHTEŞEM YÜZYIL'I İZLESEYDİ CİNSEL ORGANINI KESTİRİRDİ!

"ÖNEMLİ ÇELİŞKİLER VAR"

Yurtsever, yaptığı açıklamada, Kanuni Sultan Süleyman dönemi olaylarını anlatan "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin topluma yansıttıkları üzerine, Osmanlı arşivinde Kanuni ve Hürrem Sultan ile ilgili belgeleri araştırdığını belirterek, gerçeklerle Muhteşem Yüzyıl’da gösterilenler arasında tarih biliminin ahlaki değerlerini hiçe sayan önemli çelişkiler gördüğünü söyledi.



TACİZ VE TECAVÜZ ELEŞTİRİSİ

Elde ettiği bütün bilgi ve belgeleri kullanarak "Muhteşem Yalanlar" kitabını yayınladığını kaydeden Yurtsever, "Muhteşem Yüzyıl dizi filminin 20. bölümünün son sahnesinde Kanuni, Topkapı Sarayı’ndan çıkarak kız kardeşi Hatice’nin evine misafir oluyor. Ve aynı gece Sadıka isimli hizmetli kadını zorla tutarak, "cinsel taciz ve ilişkide" bulunuyor. Aynı dizinin izleyen bölümlerinde de bu olayın yansımaları gösteriliyor" dedi.



"KANUNİ BU DİZİYİ İZLESEYDİ.. "

Osmanlı arşivinde Kanuni dönemine ait yasa metinlerini bulduğunu belirterek bahsi geçen yasa metninde kadınlara zorla cinsel taciz ve ilişkide bulunanlar için verilecek cezaları aktaran Yurtsever şunları kaydetti:



"Metinde, eğer oğlan veya kız çeken kimselerin ihanet ile evine girenin avrat veya kız çekmeğe bile varanın (cinsel taciz ve ilişkiye girenin) siyaset için (ceza olarak) zekerini (cinsel organını-penis) keseler" ifadeleri yer alıyor. Eğer Sultan Süleyman yaşasa ve kendi dönemini anlatan Muhteşem Yüzyıl dizisini izleseydi utancından kimsenin yüzüne bakamaz ve kendi cinsel organının kesilmesi cezasını uygulardı. Muhteşem Yüzyıl’ın tarih danışmanı Sayın Erhan Afyoncu, dizi filminin kurgulanmasına onay vermiş olmakla altından kalkamayacağı sorumluluk altına girmiştir. Kanuni Sultan Süleyman’ın Muhteşem Yüzyıl dizi filminde cinsel tacizde bulunan bir kişi olarak gösterilmesine isyan ettim."



HÜRREM SULTAN’IN DEFTERLERİNDE YAZILANLAR ŞAŞIRTIYOR

Osmanlı arşivinde Hürrem Sultan ile ilgili defterler ve belgeler üzerinde yaptığı araştırmalarda da şaşırtıcı bilgilere ulaştığını söyleyen Yurtsever, "Hürrem Sultan, 1550’li yılların başlarında kurduğu Kudüs Vakıf İmarethanesi’nde din ve ırkına bakılmaksızın ihtiyaç sahiplerine her gün 3 kez çorba ve etli aş servisi yapılmasını ve günde 120 kilo bal ile bin 300 ekmek harcanmasını istemiş. Hürrem Sultan’ın benzer hizmetleri Mekke ve Medine’de de sürdürülmüş. Hürrem Sultan İslam dininin yayıldığı Hicaz bölgesi ve İslam Peygamberi Hz. Muhamed’in miraca yükseldiği Mescidi Aksa yakınında gerçekleştirdiği dini hayır hizmetleri ile saygıyla hatırlanacak kişiliğe sahiptir. Oysa Muhteşem Yüzyıl dizisinde gösterilen ve şeytani hareketlerin kaynağı olan Hürrem Sultan karakterinin topluma sunulması, Süleymaniye Camisi’ndeki türbesinde yatan Hürrem Sultan’ın kemiklerini sızlatmaktadır" ifadelerini kullandı.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER