MHP Atasehir in Tepkisi Ses Getirdi

MHP Atasehir in Tepkisi Ses Getirdi

MHP Atasehir in Tepkisi Ses Getirdi
MHP Atasehir in Tepkisi Ses Getirdi. Ataşehir’de değeri milyonlarca dolar olarak ifade edilen arazinin ‘Tanju Çolak Spor Okulu’ yapılması için tahsis edilmesi hem Bayındırlık Bakanlığı hem Gençlik Spor İl Müdürlüğü hem de CHP’li ilçe belediyesini zan altında bıraktı.

 Gol kralı Tanju şimdi de Ataşehir’in ‘rant kralı’ Ataşehir’de sosyal alan gözüken milyon dolarlık kamu arazisinin hızla spor alanına çevrilip Tanju Çolak’ın özeline tahsis edilmesi hem hükümeti hem de belediyeyi zan altında bıraktı.

Ataşehir’de değeri milyonlarca dolar olarak ifade edilen arazinin ‘Tanju Çolak Spor Okulu’ yapılması için tahsis edilmesi hem Bayındırlık Bakanlığı hem Gençlik Spor İl Müdürlüğü hem de CHP’li ilçe belediyesini zan altında bıraktı. Kamu hizmet alanı olarak belirlenen arsa Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın onayıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne devredilmiş, arkasından da jet hızıyla ‘İstanbul Tanju Çolak Spor Kulübü’ne tahsis edilmiş.

Kamu arazisi birden bire spor alanına dönüşüverdi

Asıl tartışmalar arazinin tahsis şekliyle ilgili. Batı Ataşehir’de hazine arazisi olan 3355 ada 1 parsel numaralı 4.156 m2 yüzölçümlü arazi ile 3355 ada 2 parsel numaralı, 3.603.82 m2 yüzölçümlü gayrı menkul birleştirilip tek tapu haline getirildi. Olaylar ise bundan sonra başlıyor. Bir kısmı sosyal, diğer kısmı ise kültürel alan olarak gözüken ve Maliye’ye ait olan arsa, önce Bayındırlık Bakanlığı’na devrediliyor. Bayındırlık Bakanlığı arsayı Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne, Gençlik Spor İl Müdürlüğü de ‘Tanju Çolak Spor Okulu’na devrediyor.

Belediye bu olaya

neden ‘olur’ dedi?

Bundan sonra ise Ataşehir Belediyesi’ni bağlayan prosedür devreye giriyor. Ataşehir Belediye Başkanlığı’na gelen protokole CHP’li Başkan Battal İlgezdi onay vererek konuyu Belediye Meclisi’ne taşıyor. Belediye Meclisi de oy çokluğuyla kararı kabul ediyor. Başkan İlgezdi, tabii olarak bu noktada büyük eleştiri alıyor. Belediyeye ait kamu arazisine sahip çıkılmadığı için eleştirilen İlgezdi, topu Bayındırlık Bakanlığı ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne atsa da Avrupa gol kralı, altın ayakkabılı Tanju Çolak, hayatının en büyük golünü Ataşehir’de Başkan Battal İlgezdi’ye atıyor.


En sert tepki MHP’den!..

Konuyla ilgili en sert tepkiyi ise MHP Ataşehir ilçe başkanlığı verdi. İlçe Başkanı Mahmut Kılıç ve partinin MYK Üyesi Ahmet Turgut konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Konunun mahkemeye intikal ettiğini ve süreci sonuna kadar takip edeceklerini söyleyen Başkan Kılıç, ortada büyük bir rantın döndüğünü söyledi.

Kılıç açıklamasında; “Değeri 40 milyon TL civarında olan 8 dönümlük arazi, henüz oturacak kamu binası ve hükümet konağı olmayan yeni kurulmuş bir ilçede neden bedelsiz verildi? İstanbul’un göz bebeği konumundaki bu arsanın 30 yıl gibi uzun bir zaman diliminde özel bir şahsa bedelsiz olarak ve tapuya şerh konularak verilmesi hangi akla hizmettir?” diye sordu.

Kılıç, “Ataşehir’in iradesini temsil etmek üzere ellerine mühür verilmiş olan belediye başkanının, bu peşkeşe itiraz etmeyip bir günde ruhsat vermesi manidardır” dedi. Parti MYK Üyesi Ahmet Turgut da olayı Ankara’ya taşıyacaklarını söyleyerek hukuki süreci takip edeceklerini söyledi.

nettavır

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER