“KAN VER, BİN YILLIK KARDEŞLİĞE CAN VER”

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanlığımız, İl Başkanımız Sayın Abdurrahman Başkan’ın öncülüğünde, Van’ da meydana gelen deprem dolayısıyla düzenlemiş olduğu “ Kan Ver, Bin Yıllık Kardeşliğe Can Ver” adlı kan bağışı kampanyası MHP İstanbul İl Başkanlığımız ve Kızılay ortaklığı ile devam ediyor

“KAN VER, BİN YILLIK KARDEŞLİĞE CAN VER”
HABERİN GALERİSİ
MHP Kan Veriyor

MHP Kan Veriyor

İl Başkanlığımızın kan verme kampanyası, adından da anlaşılacağı üzere, bin yıllık kardeşlik köprüsünü güçlendirmek. Kampanyamızın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 88. yıldönümünde gerçekleşmesi ise oldukça anlamlı bulundu.
İl Başkanımız Sayın Abdurrahman Başkan kampanya ile ilgili, basın mensuplarına bilgi verirken, açıklamasını Cumhuriyetimizin kuruluşunun 88. yıldönümünü kutlayarak bitirdi. Başkan, daha sonra Kızılay görevlileri kontrolünde kan verdi.


 İl başkanımız Sayın Abdurrahman Başkan’ın açıklaması özetle şöyledir:

Kampanyamız Van’da meydana gelen, 570 den fazla kişinin hayatını kaybettiği, iki bin beşyüz elli beş kişinin yaralandığı ve Van’da yaşayan vatandaşlarımızın büyük bir kısmının mağdur ve ihtiyaçlı kaldığı depremle ilgili. Oradaki insanlarımız deprem felaketi dışında; soğuk kış şartları, barınak, yiyecek ve giyecek sıkıntıları çekiyor. Bunların en önemlisi ise yaralılarımızın acil kan ihtiyacı.

Bu acı hepimizin acısı,  Bu anlamlı günde kan bağışı yapmak bin yıllık kardeşliğimizi güçlendirmek demektir. Para ile temin edilemeyen iki ihtiyaç vardır.  Bunlar; kan ve organ bağışlarıdır. Kampanyamızla beraber İstanbul’dan Van’ a büyük bir kan ve can köprüsü inşa ediyoruz. Kardeşliğimizi bir kez daha güçlendiriyoruz. Kan verme kampanyamıza teşkilatlarımız büyük ilgi gösteriyorlar. Van’daki yaralılarımızın acil ihtiyaçlarına dört koldan çareler arıyoruz.

 Bizim Kürt kardeşlerimize duyduğumuz muhabbetin eksilmesi mümkün değildir.  Örneği işte buradadır. Ülkemizin sorunu PKK terör örgütüdür. Biz, Kürt kardeşlerimizin PKK ile aynı paralelde olmadığına inanıyoruz.

O kardeşlerimizle köprülerimizi daha da güçlendirmek için kan bağışımızı yapıyor, Türk Milleti’nin bir ve beraberliğini herkese haykırmış oluyoruz.

Kampanyamız vesilesi ile Van’da hayatını kaybeden kardeşlerimize bir kez daha, Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ayrıca ülkemizin güzide kurumlarından olan Kızılay’a bu faaliyetimizi gerçekleştirmek konusunda vermiş oldukları destek sebebiyle teşekkürlerimi bildiriyorum.

Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun 88. yıl dönümünü tekrar kutluyor. Bugünün, büyük Türk Milleti’ne hayırlar, mutluluklar ve aydınlık yarınlar getirmesini temenni ediyorum.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER