Devlet Bahçeli, Önce Kandil'e Türk Bayrağını Dikin

Devlet Bahçeli, Ahmet Davutoğlu'nun Irak'ın kuzeyine yaptığı ziyareti eleştirdi.

Devlet Bahçeli, Önce Kandil'e Türk Bayrağını Dikin

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Irak'ın kuzeyine yaptığı ziyareti sert dille eleştirdi.

Bahçeli, "Yalan yanlış bilgilerle dünün sorunlarını bugüne taşıyarak Türkiye'nin gündemini kimse saklamamalıdır. Sayın başbakan milletimiz sizden bunu bekliyor. Artık gelişi güzel davranışlardan vazgeçin. Önce Kandil'e Türk bayrağını dikin" dedi.

Bahçeli, "Kimdir ki Barzani onun Suriye'deki gelişmeler karşısında desteğini ve rızasını almak için lider ülke olmaya hazırlanan bir ülkenin dışişleri bakanı ayağına kadar geliyor" diye sordu.

İftar yemeğine katılan MHP lideri, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, "Ülkemiz uzun bir zamandan bu yana çok büyük iç ve dış tehditlerle karşı karşıya bulunmaktadır. Türkiye'nin gelişme süreci içerisinde çok önemli sosyal ve ekonomik sorunları olmakla beraber yaklaşık 40 yılı aşan bir süre içerisinde çok büyük etnik temelli bir bölücü faaliyetle, mezhep temelli bir ayrımcılık tehdidi ile karşı karşıya bulunmaktadır. Bugün ise bu doruğa çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2012, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER