Bahçeli'den erken seçim çağrısı

Bahçeli'den erken seçim çağrısı

Bahçeli'den erken seçim çağrısı
Bahçeli'den erken seçim çağrısı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sonuçların ardından sessizliğini HABERTÜRK’e bozdu. MHP Lideri Bahçeli, referandumda en büyük firenin MHP’de olduğu iddialarına “erken seçim” çağrısıyla yanıt verdi, “Hodri meydan” dedi.

Referandum sürecinde “Hayır” oyları için çaba harcayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sonuçların ardından sessizliğini HABERTÜRK’e bozdu.

Referandum sonucunda en fazla firenin MHP tabanında olduğu iddia ediliyor...

Bu yakıştırmaları aynı amaca yönelik, değişik senaryoların parçası olarak görüyorum. Fethullah Gülen grubu başta olmak üzere, bunların yayın organları, köşe yazarlarıyla Kürt açılımına destek ve yandaşlık yapan bazı kişi ve kuruluşlar, kaybedenin MHP olduğunu, gelecekte MHP gibi bir partinin kalmayacağını, referandum süreci kesinleşmeden, yoldaş ve yandaş medya aracılığıyla değerlendirme sahnesi kurarak figüranlık oyununu sergilemişlerdir.

Yüzde 42’lik “Hayır” oyları içerisinde MHP’nin payı nedir?

Yüzde 58 “Evet” oylarının içerisinde AKP’nin oylarını nasıl açıklamaları gerektiğini bir kenara bırakıp hepsini AKP’ye yükleyen kişi ve kurumlar yüzde 42’nin içerisinde MHP’nin oyunu nasıl tespit ediyorlar? Kayan tabanla, yıkılan kaleleri nasıl biliyorlar ve kamuoyuna utanmadan açıklama çabası içerisinde bulunuyorlar.

MHP’nin kalelerinin çöktüğü tespitine ne diyorsunuz?

Bunlar doğru yorumlar değildir. Öyleyse en kısa zamanda bir erken seçim MHP’nin geleceği üzerindeki görüşleri de netleştirebilir. MHP’nin oy oranını merak edenlere hodri meydan: Haydi şimdi seçim zamanı.

‘Osmaniye sürpriz olmadı’
Bahçeli, “Evet” çıkan Osmaniye’nin sürpriz olmadığını, MHP oylarının düşmediğini söyledi.

Düzgün KARADAŞ / HT GAZETE

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER