Tenis için ölürüz

Tenis için ölürüz

Tenis için ölürüz
Tenis için ölürüz
Maltepe Belediyesi spor projelerinden biri olarak hayata geçirilen ve tenis şampiyonu Murat Ertürk’ün koçluğunda yetişen iddialı tenisçiler başarı serüveni yolunda emin adımlarla ilerliyor. Fındıklı Mahallesinde yaşları yedi ile on arasında değişen yedi çocuk hocaları Murat Ertürk’ün yönetiminde haftanın iki günü antrenman yaparak disiplinli bir çalışma örneği gösteriyor. Yarıyıl karnelerinin yüzlerini güldürdüğünü belirten geleceğin şampiyon adayları, tenisin okul başarılarını desteklediğini ve motivasyon sağladığını ifade ettiler.

Ekibin en küçük sporcusu İrem, hastalıklarını bile antrenman gününü düşünerek yendiklerini söyledi. Kardeş olan Ömer ve Yaren kortta rakip olsalar da evde boş zamanlarını beraber antrenman yaparak geçirdiklerini belirtti. Ailesinin hafta sonu programını tenis derslerine göre ayarladığını ifade eden Miraç’ın anneannesi bile önceliğini torununun antrenmanına göre belirliyor. Tenis maçı olduğu zaman ekran başından ayrılmadığını belirten Beyzanur, ünlü tenisçileri izlerken ileride Türkiye’yi temsil etmeyi hedeflediğini söyledi. Esprileriyle neşe kaynağı olan Ahmet, cenazeleri olduğunda bile derse yetiştiğini anlatırken tenis aşkını “tenis için ölürüz”  sözleriyle özetledi. Murat Hoca’nın kendileri için büyük bir şans olduğunun farkında olduklarını belirten Öykü, koçlarının kendilerine tenis dışında kitap sevgisi, özgüven, akılcı düşünme gibi önemli özellikler kazandırdığını söyledi.

Daha önce ellerine hiç raket almamış olan çocukları ileride birer altın raket olarak görmeyi hedeflediğini belirten Murat Ertürk, gönüllü olarak katıldığı projenin iyi birer sporcu yetiştirmenin yanı sıra odaklanmayı ve stratejik düşünmeyi geliştirdiği için okul başarısına da katkı sağladığını belirtti. Altı ay gibi kısa bir sürede övgüye değer bir aşama keydettiklerini belirten Ertürk, çocuklarıyla gurur duyduğunu ve içlerindeki tenis sevgisi ve disiplini olduğu sürece ileride büyük başarılar elde edeceklerini söyledi.

Çevrelerinden takdir toplamaya başlayan minik yıldızlar kendilerine destek için gelen ünlü isimleri de ağırlıyor. Bunlardan biri de “Göze Aldım” adlı ilk albümüyle çıkış yapan Selen Servi albümünü minik hayranları için imzaladı. Antrenman gününde eşofmanıyla gelen Servi de genç yeteneklerle birlikte tenis oynadı. Verilen molalarda çocuklarla ve hocaları Murat Ertürk’le sohbet eden Selen Servi, altı aylık disiplinli çalışmanın sonucunda gördüğü başarılı performanslarından ötürü genç yetenekleri ve koçlarını tebrik etti.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER