Muhtarlardan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengiın'e Hediye

Muhtarlardan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengiın'e Hediye

Muhtarlardan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengiın'e  Hediye
Muhtarlardan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengiın'e  Hediye


Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, 2010’un son toplantısında muhtarlarla bir araya geldi. Kahvaltılı toplantı öncesinde Altın Kart projesi olmak üzere hizmetlerden dolayı Çınar Mahallesi Muhtarı Ayşem Möröy, Belediye Başkanına muhtarlar adına hazırlanan yeni yıl hediyesini verdi. Şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışı çerçevesinde muhtarlarla bilgi paylaşımlarının süreceğini söyleyen Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin , “halkla el ele yürüttüğümüz projelerimiz sırasında bazı istenmeyen olaylar yaşanıyor. Bunun son örneğini Bahadır Erdoğdu Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşıyoruz.

Biz İstanbul hatta Türkiye için çok önemli olan bu merkezin bir dernek aracılığı ile işbirliği içinde işletilmesini amaçladık. Bu çerçevede bir dernekle protokol imzaladık. Belediye hizmet versin, dernek eğitim sağlasın istedik. Ama tek şartımız vardı, derneğin faaliyetlerinin benim de içinde bulunduğum bir üst kurul tarafından denetlenmesi. Bu üst kurul da belediyeyi temsilen 3 kişi derneği temsilen iki kişi görev alacaktı. Ancak, daha merkez açılmadan eğitim başlamadan derneğin usulsüz şaibeli işler yaptığının sinyalleri ortaya çıktı. Önce denetimden kaçmak için üst kurula karşı çıkıldı sonra daha merkez hazırlanmadan fiili durum yaratılmak istendi. Daha doğrusu protokol çiğnendi ve ben de protokolde yer alan tek taraflı fesih hakkımı kullanarak dernek ile olan anlaşmayı fesih ettim.

Şu anda dernek aldığı yürütmeyi durdurma kararı ile orayı işgal ediyor gasp ediyor. Suç duyurusunda bulunduk. Olay yargıda. Son kararı hukuk verecek‘’ dedi. Engelli ailelerin mağdur edilmeyeceğinin altını çizen Maltepe Belediye Başkanı ‘’ Biz hiçbir zaman rant peşinde olmadık. Aksine rant peşinde olanların hedefi olduk. Buradan bir kuruş kazanılsa bu yine engelliler için harcanacaktır. Kimse burası ile ilgili hayal kurmasın “ diye konuştu. Başkan yardımcıları ile birlikte gelişmeleri muhtarlarla paylaşan Başkan Zengin, senfoni orkestrası ile ilgili iddialara da sert tepki gösterdi. Hiç kimsenin asılsız iddialarla kimseyi karalama hakkına sahip olmadığını dile getiren Maltepe Belediye Başkanı “Maltepe Belediyesi hedef seçilmiştir. Bizim bütün ihalelerimiz Kamu İhale Kanunu’na göre yapılıyor. Zaten sürekli denetleniyoruz. Ancak, sahte kimlikli bir vatandaşın yalanlarla dolu dilekçesinin işleme konulması düşündürücüdür. Benim asıl üzüntüm, 35 yıllık memuriyet hayatı başarı ve takdirlerle dolu olan yardımcım Mehmet Bingöl’ün hedef olmasıdır ‘’ dedi. Muhtarların sıkıntı ve isteklerini de dinleyen Başkan Zengin, mahalle ziyaretlerinin plan ve projelerle olduğunu vurgulayarak, Büyükşehir Belediyesinden kaynaklanan sıkıntılarını anlattı. Organik Pazar alanında Cumartesi günleri kadın emeğinin değerlendirilmesi amacıyla 7 Ocak’tan itibaren kurulacak “Kadın Pazarı” projesi için Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’e teşekkür eden muhtarlar Belediyeden personel desteği de istediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER