Maltepe'de Altın Kart ile hayata merhaba

Maltepe'de Altın Kart ile hayata merhaba

Maltepe'de  Altın Kart ile hayata merhaba
Maltepe'de  Altın Kart ile hayata merhaba  Hasan Gazi Erdoğan, henüz 48 yaşında. Solunum ve kalp yetmezliği var. Tedavi amacıyla aldığı ilaç ve iğneler nedeniyle, son bir yıl içinde 300 kiloya çıkmış. İ.E.T.T’ den malulen emekli olmuş. Kiloları yüzünden tedavi olmak için başvurduğu hiçbir hastane tarafından  kabul edilmemiş. Erdoğan şimdi Altın Kart sayesinde tedavi gören, sağlığına kavuşan binlerce Maltepeliden sadece biri.

Hasan Erdoğan, Maltepe belediyesi tarafından yerleştirildiği hastanedeki ilk tedavisinin ardından “Böyle Belediye Başkanına canım feda. Başkanım Mustafa Zengin, kendisi de doktor olduğu için halimden en iyi o anladı. Dertlerime  çare oldu. Bir gün içinde beni hastaneye yerleştirdi. Sayesinde yeni bir hayata başlıyorum” diyerek mutluluğunu dile getirerek, yaşadıklarını şöyle özetliyor. "Önce kanımda hücre bozukluğu ile başladı sorunlarım. 11 çeşit kortizon aldım. Kilo almaya başladım. Solunum ve kalp yetmezliği yüzünden ameliyat oldum. İ.E.T.T’ de şoför ve işletme şefi olarak çalıştım. Beni malulen emekli ettiler. 2009 yılında 168 kilo idim. Şimdi 300 kiloyum. Bir haftadır ağrılar içindeyim, belki on hastaneye başvurdum. Şişmanlığım yüzünden bütün hastaneler beni red etti. Tam umutlarımı yitirmiştim ki, bugün Belediye sayesinde, altın kart sayesinde hastanedeyim, tedavimi oluyorum. En kısa sürede sağlığıma ve eski kilolarıma kavuşacağım.”dedi.

Erdoğan’ın kaderi, eşi ve kızının son çare olarak Maltepe Belediyesi’ne başvurmasıyla tersine dönmüş. Maltepe Belediyesi Altın Kart ekibi, Erdoğan ailesinin başvurusunu derhal işleme alarak, 24 saat içinde tedavi göreceği bir hastane buldular. Ve evinde ziyaret ederek ilk müjdeyi verdiler. Daha sonra sıra, 300 kilo olan Erdoğan’ı, ailesiyle birlikte ikamet ettiği 4. kattaki evinden indirmeye geldi. İtfaiye ekiplerini de evin önünde hazır bulunduran Altın Kart ekibi,  bir sedye yardımıyla güçlükle dışarıya çıkardılar ve ambulansla hastaneye yerleştirdiler. Hastanede ilk müdahaleleri yapılarak tedavisine başlanan Hasan Gazi Erdoğan,  “böyle belediyeye canım feda olsun” diyerek mutluluğunu dile getirdi. Hasan Bey,  evinde ağrılar içinde kıvrandığını, başvurduğu her yerden kiloları yüzünden olumsuz yanıt aldığını söyledi. Tam umudunu yitirdiği anda Maltepe Belediyesi’nin kendisini tedavi edecek bir hastane bulduğunu ve hayata döndüğünü dile getiren Erdoğan, Altın Kart ekibine ve hastane personeline binlerce teşekkür etti.

Altın Kart, 65 yaş üstü ve engelli Maltepeli vatandaşımıza, evde sağlık hizmeti ile enjeksiyon, pansuman, sonda takılması, hastaneye gidiş için ambulans sağlanması, düzenli doktor kontrolü gibi pek çok hizmeti gerçekleştiriyor.  Altın İlçe Sağlık Kartı Hizmetine 4440176 numaralı telefon hattından ulaşılabilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER