Maltepe’ye bir müze yakışır ‘’

Maltepe’ye bir müze yakışır ‘’

Maltepe’ye bir müze yakışır ‘’
Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Araştırmacı Yazar Sertaç Kayserilioğlu’nu makamında kabul etti.

Maltepe Meydanında Çanakkale Savaşı’nı konu edinen ‘’Ana Ben Gidiyom Düşmana Karşı‘’ açık hava sergisi ile ilgili fotoğraf ve dökümanları Belediye Başkanına veren Araştırmacı kolleksiyoner Kayserilioğlu, kendi derlediği kitabını da Başkana hediye etti. Açık hava sergi serisinin 23 Nisan’da “Başın Öne Eğilmesin İşgal Yılları” sergisi ile süreceğini belirten araştırmacı yazar “Bugüne kadar yapılan açık hava sergilerinin en fazla katılımı Maltepe’de oldu. Sergiyi yaklaşık 20 bin vatandaş ziyaret etti.

 Maltepe halkının duyarlılığı ve sizin katkılarınıza çok teşekkür ederim. Bu ilçeye bir müze çok yakışır” dedi. Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin ise konuşmasında tarihe sahip çıkılması gerektiğini dile getirerek “Benim hayallerimden birisi bir tarih müzesi kurabilmek. Altın ilçe Maltepe’ye böyle bir eser kazandırmayı çok istiyorum. Maltepe’ye bir müze çok yakışır.

Medeniyetin en önemli göstergelerinden birisi o kente ne kadar müze olduğuyla da ölçülür. Bu çerçevede hem tarihimize sahip çıkmak hem de bu mirası gelecek nesillerle paylaşabilmek adına Maltepe’ye bir müze kazandıracağım” diye konuştu. Sertaç Kayserilioğlu’ndan koleksiyonlarını bu müzede halkla paylaşma ve müzeye destek olma sözü de alan Maltepe Belediye Başkanı daha sonra dünyaca ünlü kolleksiyonere ilçenin sembolü Bakireler Mabedi plaketini verdi.

 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER