Maltepe’de Fazıl Say rüzgarı

Maltepe’de Fazıl Say rüzgarı

Maltepe’de Fazıl Say rüzgarı
Maltepe’de Fazıl Say rüzgarı

 Maltepe Belediyesi  10 Kasım anma törenlerinde Türkan Saylan Kültür Merkezinde dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say’ı  ağırladı. Meksika turnesinin hemen ardından ayağının tozuyla Maltepe’ye gelen Say’ı dinlemek için onlarca müziksever  Kültür  Merkezini doldurdu.

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in  “ Fazıl Say bu ülkenin çağdaş, aydınlık günlere ulaşması için sanatın gücü, değişimin ışığıdır” sözleri ile tanımladığı ünlü piyanist sahneye ayakta alkışlanarak girdi. Hınca hınç dolu salona doyumsuz bir konser veren Fazıl Say izleyenlere kendini hayran bıraktı. Yoğun ilgi nedeniyle sahne üzerine de alınan izleyenlere yaklaşık 1.5 saat süren konser veren Fazıl Say Bach ve Beethoven bestelerinin yanı sıra Aşık Veysel’den esinlenerek bestelediği Kara Toprak, Nasreddin Hoca Dansları ve Baladlar gibi geniş yelpazede eserler icra etti.

 Konserin ardından dakikalarca ayakta alkışlanan ünlü piyaniste Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin ilçenin simgesi Bakireler Tapınağı plaketini verdi. Yoğun istek üzerine bir kez daha piyanosunun başına oturan dünyaca ünlü piyanistimiz Mozart’ın Türk Marşı ile izleyenlere veda etti. Hayranlarının kulis önünde imza kuyrukları oluşturduğu Fazıl Say ‘’Medarı iftiharımız, Türkiye’nin gururu‘’ sloganları ile karşılandı.

 Hayranlarını kırmayarak uzun süre hatıra fotoğrafı çektiren ünlü piyanist bir kez daha kendisine hayran bıraktı. Konserin ardından ‘’Olağanüstüydü‘’ sözleri ile beğenilerini dile getiren  Maltepeliler Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’den bu tür sanat etkinliklerini artırmasını istedi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER