Maltepe Belediyesinde Torba Yasası Emlak Vergisi Affı uygulanmaya başladı

Maltepe Belediyesinde Torba Yasası Emlak Vergisi Affı uygulanmaya başladı

Maltepe Belediyesinde Torba Yasası Emlak Vergisi Affı uygulanmaya başladı
Maltepe Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, Torba Yasa'da yer alan gecikmiş vergilerin faizlerine af getiren 6111 sayılı kanun maddesini uygulamaya soktu. Gecikmiş emlak, çevre temizlik ve ilan reklam gelir vergi borcu olan vatandaşlar,  Maltepe Belediyesi’ne gelerek borçlarını yapılandırmaya başladılar.
 
2 Mayıs’a kadar sürecek olan başvurular için, Maltepe Belediyesi’ne yoğun bir talep var. Mali Hizmetler Müdürlüğüne  yaptıkları başvuruların çok kısa sürede çözümlendiğini belirten mükellefler, borçlarını hemen öğrendiklerini, işlemlerinin çok kısa bir süre içinde tamamlandığını belirtiyor.  Mükelleflerden Polat Şallı, “almak istediğimiz bir ev var. Bu aftan yararlanmak için acele ediyoruz.  Maltepe Belediyesi, işlemlerimizi çok kısa sürede halletti. Borçlarımızı hemen öğrendik ve  maddi açıdan zarara uğramamış olduk” dedi.
 
Emlak Vergisi borcunu yapılandırmak için belediyeye gelen Saniye Cambaz, oturduğu evinin emlak vergilerini taksitlendirdiğini söyleyerek “belediyeye borçlarımı taksitlendirmek için geldim.  Geçmişe dönük borçlarımı öğrendim. Borçlarımı yeniden yapılandırdım. Çok mutluyum “ dedi.   
 
Maltepe Belediyesi Mali Hizmetlerin ilgili servislerine bir dilekçe ile başvuran Maltepeli vatandaşlar,  bina, arsa, kira ve arazi vergisi, ilan-reklam vergisi, Eğlence vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi'nin geçmiş yıllara ait gecikme faizlerinden muaf tutuluyor. Mükellefler, TEFE /TÜFE aylık değişim oranları dikkate alınarak hesaplanan anaparalarını da, 3,  6, 9 ve 12 ve18 taksitin yanı sıra peşin de ödeyebilecekler. Yetkililer torba yasanın geçmiş dönem borçların kapsadığını belirterek vatandaşların Mayıs ayı sonuna kadar 2011 yılı emlak vergisi ve işyeri çevre temizlik vergilerini cezai duruma düşmemek için ödemeleri gerektiği uyarısında da bulunuyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER