Maltepe Belediyesi Geleceğe ve Ekonomiye yatırım yapıyor.

Maltepe Belediyesi Geleceğe ve Ekonomiye yatırım yapıyor.

Maltepe Belediyesi Geleceğe ve Ekonomiye yatırım yapıyor.
Maltepe Belediyesi, Anadolu Cam ( Şişecam ) ve Çevko ortaklığı ile “Cam Yeniden Cam” adını taşıyan dev bir Cam Geri Dönüşüm kampanyası başlattı. Tüm Maltepe’de 700  Cam Geri dönüşüm kumbarası koyarak, camı geri dönüştürmeyi hedefleyen kampanyanın tanıtım toplantısı Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bingöl’ün katılımıyla yapıldı.

Başkan Yardımcısı Bingöl, Küçükyalı Kadir Has İlköğretim Okulunda yapılan eğitim ve tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, “çok sevgili çocuklar sizlerle bu güzel projeyi dünyamızı tüketmemek için başladık. Camın geri dönüşümü, hem ekonomimiz, hem de dünyamızın geleceği açısından çok önemli. Bu projeyi sizlerle birlikte yürüteceğiz.” dedi. Şişe Cam Ambalaj Grup Başkanı ve ve Çevko Vakfı Genel Sekreteri de birer projenin tanıtımında birer konuşma yaparak Maltepe’de bu kampanyayı başlatmaktan dolayı çok mutlu olduklarını, küçük yaşlarda bu alışkanlıkların edinmenin çok önemli olduğunu dile getirdiler.

Maltepe’de 10 okulda 2000 öğrencinin katıldığı cam geri dönüşüm projesinin tanıtımında, Kadir Has İlköğretim okulu öğrencilerinden oluşan çevre timi Camın Geri Dönüşümünü vurgulayan tişörtler giydiler ve bez çantalar taşıdılar. Kampanyanın yüzü olan Çevreci Kedi Çevko da tüm sevimliliğiyle çocukların yanındaydı. Kampanya çerçevesinde ilköğretim öğrencilerine farklı meslek gruplarından çevre, geri kazanım ve etkili sunum teknikleri eğitimi alan 20 gönüllü eğitmen Maltepeli öğrencilere seminer verecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER