Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin Savcılığa başvuracağız”

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin Savcılığa başvuracağız”

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin Savcılığa başvuracağız”
Savcılığa başvuracağız” Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin fark yaratan projelerinden biri olan Altın İlçe Kart sahiplerinin ihbar telefonları üzerine harekete geçti. Altın Kart çağrı merkezini arayan bazı vatandaşların ses kayıtlarının mercek altına alınmasının ardından Başkan Zengin savcılığa şikâyette bulunacaklarını belirtirken bir de basın toplantısı düzenledi.

Yerel basın temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda buluşan Prof. Dr. Mustafa Zengin, “Altın Kart, 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sunduğumuz ve herkese örnek olacak bir proje. Kart sahibi vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaya yönelik sağlık alanında geliştirdiğimiz ve gayet başarılı işleyen bir çalışma. Ne var ki haksız eleştirilerle karşı karşıyayız. Son zamanlarda birileri bu hizmetimizden rahatsız olmuş olacak ki, tam da siyasetin çirkinleştirildiği şu günlerde Altın Kart baltalanıyor. Birileri vatandaşımızı arayarak, ‘Altın Kart için belediye sizden para alacak, borcunuzu biz ödeyelim’ diyor.

 Çirkin, siyasi bir saldırı içindeyiz; ben buna ihtimal vermek istemiyorum, çünkü her siyasetçinin amacı insanlara hizmet etmektir. Eğer ortada dolandırıcılık varsa da savcılık ortaya çıkaracaktır. Vatandaşlarımızı kısa mesaj ve elektronik posta yoluyla bilgilendireceğiz. Duyarlılığınızı bildiğim için, sizlerin vasıtasıyla da paylaşmak istedim.” diye konuştu. Nisan sonu itibariyle 22.603 vatandaşa Altın Kart kapsamında hizmet verdiklerini belirten Başkan Zengin, kart dağıtımları sırasında da art niyetli karşı çalışmalar olduğunu hatırlatarak, “Cami çıkışlarında vatandaşlarımızın yolunu kesip, Altın Kart için belediyenin kendilerinden para talep edeceği yalanını söylüyorlardı.

Bunun üzerine özellikle cami karşılarına, Altın Kart hizmetlerimizin ücretsiz olduğu bilgisinin yer aldığı pankartlar astık. Bunları tartışmak istemezdik, ancak ortada gerçekler var. Dediğim gibi sms ve e-posta yoluyla vatandaşlarımızı asılsız haberler hakkında uyaracağız.” dedi.Altın Kart sayesinde altmış beş yaş üstü ve engelli Maltepeli tüm vatandaşlar, tıbbi danışmanlık, acil yardım ambulansı, hasta nakil ambulansı, evde muayene, evde kişisel bakım, psikolog desteği, beslenme uzmanı, uygun görülmesi sonucunda ev teknisyeni hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

Sağlık sorunu yaşayan kart sahibi vatandaşlar, Maltepe Belediyesi Sağlık Hattı’na ulaşarak, ihtiyaç duydukları her an, konusunda deneyimli doktor, hemşire ve acil tıbbi teknikerlerden oluşan tıbbi danışma hizmeti alabiliyor. Evde bakım kapsamında ise; enjeksiyon, kan şekeri ölçümü, tansiyon ölçümü, idrar sonda takımı, Ngs sonda takımı, yatak yarası pansumanı, tüm pansuman tedavileri, kan alımı hizmetleri tüm kart sahiplerine verilen hizmetler arasında. Ayrıca Maltepe’de yaşayan 65 yaş üstü veya engelli olan tüm vatandaşlar sağlık sorunu yaşadıklarında 444 17 06 numaralı Maltepe Belediyesi Sağlık Hattını arayarak, konusunda deneyimli doktor, hemşire ve acil tıbbi teknikerlerden oluşan ekipten tıbbi danışma hizmeti alabiliyor.

Nisan sonu itibariyle toplam 22.603 vatandaştan evde bakım hizmeti alanların sayısı 12897, nakil ambulans hizmeti alanların sayısı 4441, tıbbi danışma hizmetinden yararlananların sayısı 2690, acil ambulans hizmeti alan 1270 ve diyetisyen, sosyolog, psikolog desteği alanların sayısı da toplam 1305 kişi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109