Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Maltepe’nin referandum sonucu sevindiricidir. dedi

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Maltepe’nin referandum sonucu sevindiricidir. dedi

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Maltepe’nin referandum sonucu sevindiricidir. dedi

Anayasa değişikliği için yapılan referandum sonuçlarını değerlendiren Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Maltepe’de % 55.8 oranında hayır oyunun çıkmasının sevindirici bir sonuç olduğunu söyledi. Maltepe Halkı’nın laik, çağdaş ve cumhuriyetçi insanların yaşamayı istediği bir ilçe olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, ”Bu anlamda kendileri bu yaşam isteklerini, bu şekilde yaşamak istediklerini verdikleri oyla ortaya koymuşlardır. Yerel seçimlerde aldığımız 125 bin oy şu anda “hayır”  oyları ile  aynı eksende. Laik, çağdaş ve cumhuriyetçi insanlarımızın verdiği oylar artarak 131 bin olarak ortaya çıkmıştır.” dedi. Göreve geldiklerinin birinci yılında yaptırdıkları anket sonucu ile referandumda çıkan oranın eş değer olduğunu belirten başkan Zengin,sonuçlara göre “Yüzde 55 olarak, belediyenin çalışmalarından memnun olan, güvenen ve  bir daha aday olursa seçeriz dedikleri bir kısım vardı.“ dedi.

Geçmiş dönemde 9 mahallede geride olduklarını ifade eden Başkan Zengin, “Referandum oylamasında gördük ki 4 mahallede geride kalmışız. Sayılara baktığınız zaman 9’dan 5’e düşüş var, bunun da bir başarı göstergesi olduğuna inanıyorum.” dedi. Maltepe’nin sorunlu mahallelerinden olan Fındıklı ve Başıbüyük mahallelerinde  sandıklardan çıkan “evet” oylarının fazlalığının o bölgelerde yaşayan insanların yapılarından kaynaklandığını belirten Başkan Zengin, sandıklardan “evet” oyunun fazla çıkmasının yanılgılara neden olduğunu belirterek, “Bu bölgelerde sandıklardan “evet” çıksa dahi biz  bu bölgelerde oylarımızı arttırdık. Şu an ilçe bazında  oy olarak azalan hiçbir mahallemiz yok. 2300 oy almış olduğumuz bir yerde 2800 oy almışız. Bu bahsi geçen yerde Ak Parti 1500 oy ile artış göstermiş ancak burada Ak Parti tek olarak bu artışı sağlamadı. Burada 5 partinin katılımı söz konusu.” dedi.

CHP’nin bu oylamada tek başına olduğunu belirten başkan Zengin, “Başka partilerin desteğini almayan CHP gücünü ortaya koydu. Bu anlamda ortaya çıkan yüzde 42’lik bir sonuç CHP’nin cumhuriyetçi, laik insanlardan aldığı onayın sonucu ortaya çıkan bir sonuçtur. Bu da parti anlamında bakıldığı zaman başarılı bir sonuç olarak görülüyor. Bunu CHP’nin genel başarısı olarak değerlendirmek lazım.” dedi.

Ak Parti’nin önceki seçimde almış olduğu 92 bin oyun referandum oylamasında “evet” olarak 106 bin olmasındaki farkın nereden geldiğine bakılması gerektiğini belirten Başkan Zengin, “Burada “evet” veren BDP-MHP-BBP ve SP gibi bütün partilerin içinde olduğu bir cephe var. Sayın Devlet Bahçeli’nin de açıkladığı gibi MHP’den de “evet” oyları çıktı. Burada niçin “evet” verildiğini sorgulamak gerekli. Neden böyle bir yola girildi, bunun nedenlerini araştırmak gerekli. Sonuçta 5 partinin içinde olduğu “evet” lerin toplamı da Maltepe’de 106 bin olarak arttı. Bunun karşılığında CHP’nin tek başına aldığı oy 131 bindir. Burada herkesin bir ders çıkartması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109