Kızılay Maltepe bahara “merhaba” dedi

Kızılay Maltepe bahara “merhaba” dedi

Kızılay Maltepe bahara “merhaba” dedi
Türk Kızılayı Maltepe Şubesi Kadın Kolları tarafından düzenlenen “Bahara Merhaba” yemekli toplantısı yoğun katılımla yapıldı. Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Türk Kızlayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Türk Kızılayı Maltepe Şube Başkanı Muzaffer Sürmen, belediye başkan yardımcısı Nimet Karabulut, Türk Kızılayı yönetim kurulu üyeleri, siyasi partilerin kadın kolları ve başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda gönüllü kadın dayanışma için bir araya geldi.
 
Yapılan konuşmaların odak noktası dayanışma ve yardımlaşma ruhunun gücü oldu. Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, konuşmasına davetlilere “Baharı görmedik ama, yürekleri yardım için çırpınan bahardan güzel insanlar gördük” sözleriyle hitap etti. Türk insanının imece ve dayanışma ruhuna sahip çıktığını ve Maltepe Belediyesi olarak da imece kültürünü çok önemsediklerini belirten Başkan Zengin, “Belediyede göreve geldiğimizden beri, ‘biz neler yapabiliriz’ sorusuna odaklandık, projelerimizi bu yönde oluşturduk. Yardımı seven her bir yüreğin yanında olacağız. Siz kadınlarımız, Kurtuluş Savaşında da varlığınızı göstermiştiniz. Bugün yeni Kurtuluş Savaşları başlatmak zorunda kalabilirsiniz. Bizler, siz kadınlara güvenerek yola çıktık. Birlikte olduğumuz sürece yapamayacağımız güzellik yok.” diye konuştu. Kız yurdu, kadın sığınma evi ve erkek yurdu için düğmeye basıldığını ifade eden Belediye Başkanı Zengin, “Anadolu’nun çeşitli yörelerinden ana yüreği çocuklarını üniversite okumaya gönderirken teslim edecekleri kucak ararlar. Öğrenci yurtlarımızla Maltepe’de de birer ana kucağı olsun istedik” dedi.

 Genel Başkan Tekin Küçükali de Kızılay’ın 143 yıllık başarılı tarihinin sırrını Cenap Şahabettin’in “Biz eskiyiz, ama eskimeyenlerdeniz” dizeleriyle özetledi. Acının hiçbir şekilde tarafı olamayacağına vurgu yapan Küçükali, Türk Kızılayı’nın Libya’da yaptığı yardımları anlattı. Maltepe Şubesi olarak yer sıkıntısı çektiklerini belirten Türk Kızılayı Maltepe Şube Başkanı Muzaffer Sürmen, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in desteğiyle, Girne Mahallesinde aşevi, toplantı salonu ve yönetim katından oluşan binanın yapımına kısa zamanda başlanacağının müjdesini vererek Başkan Zengin’e teşekkür etti. Türk Kızılayı Maltepe Kadın Kolları Başkanı emekli öğretmen Neşe Torunoğlu da organizasyonun tüm masraflarını üstlenerek sürpriz yapan Belediye Başkanı Zengin’e tüm ekip adına teşekkür etti. Bahara Merhaba yemeğine katılan davetliler solist Nejla Şan’ın şarkılarına eşlik ederek eğlendiler.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER