Kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüşüyor

Kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüşüyor

Kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüşüyor
Kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüşüyor


Maltepe Belediyesi’nin  “Haydi Maltepe Engellere Karşı Kapak Toplamaya” sloganı ile başlattığı, 250 kilo plastik kapağın tekerlekli sandalyeye dönüştüğü kampanya tüm hızıyla sürüyor.

Kampanya çerçevesinde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, genç Maltepelilerle kalabalık bir toplama timi oluşturdu.  Kapak toplama timi, 8 km’lik Maltepe Sahilini baştan başa tarayarak, yüzlerce kapak topladı. Gençler  bir yandan da, sahili, yol kenarlarını, kayaların üzerini  gelişigüzel atılan su şişelerinden arındırarak, çevreyi temizlediler, bir yandan da engelsiz bir hayat için umut topladılar.

Kapakların toplanmasının ardından, Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Maltepe Merkez, Küçükyalı, Beşçeşmeler ve İdealtepe mahallelerinde esnaf ve işyerleri ziyaret ederek, kampanya hakkında bilgilendirdi ve broşür dağıttı.

Engelli vatandaşlarımızı sosyal yaşama daha aktif katılımını sağlayacak ''Haydi Maltepe Engellere Karşı Kapak Toplamaya'' kampanyası ile renk ve büyüklüğü önemli olmaksızın tüm plastik kapaklar biriktirilerek, Maltepe Belediyesi, mahalle muhtarlıkları ve okullara teslim edilebilecek.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER