Kadının siyasetteki yeri masaya yatırıldı.

Kadının siyasetteki yeri masaya yatırıldı.

Kadının siyasetteki yeri masaya yatırıldı.
Kadının siyasetteki yeri masaya yatırıldı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin Maltepe’de düzenlediği ‘’Kadın ve Siyaset ‘’ paneli Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in açılış konuşması ile başladı.  Sözlerine bir erkek olarak Cumhuriyet Kadınları ile birlikte olmaktan gurur duyduğunu vurgulayarak başlayan Belediye Başkanı Zengin, “örnek bir cumhuriyet kadını olan Türkan Saylan’ın adını taşıyan salonda buluşmak benim için çok büyük bir anlam taşıyor.

Cumhuriyeti kuran ve yaşatan Fatma Bacıların, Nine hatunların torunlarıyız. Kara bulutların olduğu bugünlerde tüm cesaretimizi, yüreklerimizi birleştirmeliyiz. Maltepe ilçesinde Cumhuriyet Kadınları Derneği Şubesi’nin açılmasından onur duyuyorum. Şubelerdeki çalışmalar, paneller ve etkinlikler cumhuriyetimizi aydınlık güzel günlere taşımamız için bize ışık tutuyor yol gösteriyor. Yüce emeklerimizi esirgemeden, bu etkinliklerde bir araya gelmeli ve mücadelemizi paylaşmalıyız.

 Karanlık güçlere karşı cumhuriyetimizi savunmak için kuvvetlerimizi birleştirmeliyiz. ” dedi.  
Moderatörlüğünü Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan’ın yaptığı panele, İstanbul Barosu Başkanı  Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Ataşehir ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İnci Beşpınar, Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Av. Nazan Moroğlu konuşmacı olarak katıldı. Kadın ve Siyaset panelinde kadının siyasetteki yerinin yanı sıra, siyasetteki genel gelişmeler, 2010 referandumu sonrası  anayasadaki temel değişiklikler de tartışıldı.

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, meclis ve yerel yönetimlerde kadın kotası üzerine yaptığı değerlendirmede, nicelik değil niteliğin önemli olduğunu vurgulayarak, “meclisin yüzde 100’ü kadın olsa da kadın haklarını savunmuyorsa bir anlamı yok. Oysa, yüzde 100’ü erkek olan bir meclis, kadın haklarını en ilerici ve demokrat bir anlayışla savunabilir ‘’ diye konuştu.

Kocasakal  12 Eylül 2010’da yapılan referandumda anayasanın 10. Maddesinde yapılan değişikliğin tehlikeli olduğunu ve pozitif ayrımcılık adı altında kadına özel otobüsler, kadına özel sinema salonları gibi düzenlemelerle ayrımcılık yapıldığını belirterek kadınları uyanık olmaya çağırdı.
Panelin sonunda Maltepe Belediye Başkanı  Prof. Dr. Mustafa Zengin,  panelistlere çiçek ve Maltepe’nin simgesi olan Bakireler Tapınağı plaketini takdim etti. Hep birlikte çekilen fotoğrafın ardından panel son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER