Hollanda’dan Maltepe’ye bisiklet kardeşliği

Hollanda’dan Maltepe’ye bisiklet kardeşliği

Hollanda’dan Maltepe’ye bisiklet kardeşliği
Hollanda’dan Maltepe’ye bisiklet kardeşliği

2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul organizasyonu çerçevesinde Maltepe’de pedallar dostluk için döndü.  Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin ve Hollanda İstanbul Başkonsolosu Onno Kenvers önderliğindeki bisikletçiler startı, Küçükyalı Kültür Merkezi’nin önünden aldılar. 8 kilometrelik sahil şeridi ile İstanbul’un en uzun sahiline sahip olan Maltepe’deki sembolik bisiklet turu,  4 kilometrelik bir uzunlukta gerçekleşti.

  Hollanda’dan gelen yaklaşık 50 katılımcı ile birlikte Maltepeli çok sayıda vatandaşın katıldığı bisiklet turu  zaman zaman  ilginç yarışmalara da sahne oldu. Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin ve Hollanda İstanbul Başkonsolosu Onno Kenvers,  turun bitiş  noktasında dostluk ve kardeşlik mesajları verdiler. Hoşgörü ve güzelliklerle bezenmiş beş günlük etkinlik programında amaçlarının daha sıkı bağlar oluşturmak olduğunu belirten Başkan, “Dostluk için çevrilen pedallar güzel bir başlangıç oldu.

Hollanda’dan gelen kardeşlerimizle oluşturacağımız güçlü bağların temellerini beş günlük etkinlik süresince atmış olacağız.” dedi. Hollanda’da kişi başına ikiden fazla bisiklet düştüğünü belirten Kenvers, bisiklet turuyla başlayan etkinliklerin kendileri için bir jest ve kültürlerin kaynaşması için güzel bir açılış olduğunu ifade etti. Maltepe Belediye Başkanı Zengin, iki ülke arasında kardeşlik bağlarını ören Hollandalı konuklara ve misafirperver Maltepe halkına teşekkür etti.

 

 



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109