Hayallerindeki Maltepe ödül getirdi

Hayallerindeki Maltepe ödül getirdi

Hayallerindeki Maltepe ödül getirdi
Maltepe Belediyesi'nin düzenlediği ve bu yıl ilki gerçekleşen Resim Yarışması dereceleri ödüllerine kavuştu. "Hayalindeki Dünya ve Maltepe" konulu yarışmada toplam otuz yedi çocuk ödül alırken, ayrıca resimleri sergilenmeye değer görülen tüm finalistlere katılım belgesi verildi. Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, 23 Nisan'da çifte kulama yapan öğrencilerin gelecek adına umut vaat ettiğini ve bundan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

 Başkan Zengin, "Bugün burada çocuklarımızın özgüvenleriyle, öğretmenlerin desteği ve anne babalarının yardımıyla eserlerini sergiliyoruz. Ressam dostlarıma, seçici kurula teşekkür ediyorum, önseçim için bir gün beni de çalıştırdılar. Güzel bir seçim olduğuna inanıyorum. Yüreklerini, sevgilerini kağıtlara döken çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Geleceğin aydınlık Türkiye'si  için onlara güzel bir yer bıraktığımızı düşünüyorum.

Bugün çocuklar kadar biz yetişkinler için de önemli bir bayram. Nerede, nasıl, niçin durduğumuzu çok iyi biliyoruz. Hepimize kutlu olsun." dedi. Ödül töreni öncesinde sahneye çıkan minik bir öğrencinin kırmızı balık adlı şiiri okuduktan sonra Başkan'a çiçek vererek "Başkanım seni çok seviyorum" demesi üzerine salonda eğlenceli anlar yaşandı.

Maltepe Belediye Başkanlığı, Halkın Gelişimi Derneği ile Maltepe Belediyesi Cumhuriyet Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen yarışmada sekiz öğrenciye 750'şer lira başarı ödülü, sekiz öğrenciye 500'er lira sanata teşvik ödülü verilirken yirmi bir finalist de fotoğraf makinesi, kol saati, bisiklet, boya takımı ve resim defteri ile çeyrek altından oluşan mansiyonların sahibi oldular. Ödüllerin verilmesinin ardından Hayalindeki Dünya ve Maltepe resim sergisinin açılışını eşi Dr. Tülin Zengin'le birlikte gerçekleştiren Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, yarışmaya katılan tüm çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER