Geleneksel Prof. Dr. Türkan Saylan Onur Ödülleri sahiplerini buldu

Geleneksel Prof. Dr. Türkan Saylan Onur Ödülleri sahiplerini buldu

Geleneksel Prof. Dr. Türkan Saylan Onur Ödülleri sahiplerini buldu
Maltepe Belediyesi Geleneksel Prof. Dr. Türkan Saylan Onur Ödülleri’nin üçüncüsü sahiplerine verildi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin katkılarıyla gerçekleştirilen Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören Prof. Dr Türkan Saylan’ın hayatını anlatan sinevizyon gösterisi ile başladı. Ödül töreninde konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, son zamanlarda ülkede yaşanan gerginliklerin Prof. Dr. Türkan Saylan’ı daha da arattığının altını çizdi.

Günümüzde basılmamış kitapların toplatılmaya çalışıldığını, insanların tutuklanarak Silivri Cezaevine gönderildiğini ifade eden Zengin, hukuk kurallarının hiçe sayıldığını kaydetti. İnternet yasaklarına, YGS’deki şifre skandalına ve telefon dinlemelerine de dikkat çeken Zengin, toplumda bir korku imparatorluğu yaratıldığını dile getirdi ve “Yalnız değiliz, her geçen gün çoğalıyoruz. Türkan Saylan’ın bizleri aydınlatan bize yol gösteren ışığı hiç sönmeyecek” dedi.Başkan Zengin konuşmasında “Değerlerimiz gözümüzün önünde yıkılmak isteniyor.

 Suçumuz olmadan yargılanıyoruz. Bu süreç yeni değil. Bütün Türkiye’nin gözleri önünde bir süredir sahneleniyor. Biz bu ülkeyi herkesten çok seviyoruz ve biz bu ülkenin gelişmesine, aydınlanmasına karşı çıkacak herkese dur demeye hazırız, gönüllüyüz. Ben Maltepe Belediye Başkanı olarak aydınlık Türkiye için çalışmaya söz veriyorum, bu benim sorumluluğum. Sevgili meslektaşım, can yoldaşım Prof. Dr. Türkan Saylan’ın elinden hiç düşürmediği ateşi söndürmeden çocuklarımıza devretmek için onun adını taşıyan bu merkezde toplandık.

Hayatı boyunca ülkenin gelişmesi, insanların mutlu olması için çalışan çağdaş Türkiye için gecesini gündüzüne katan ülkenin çıkarlarını kendi çıkarlarından üstün tutan bir kadının suçu neydi hala kimse bilmiyor. Adını adadığı, şifa dağıttığı Lepra Hastanesi’nden de silmeye çalışıyorlar. Hastaneye doktor ataması yapmadılar, hastanenin kapısına kilit vuruldu.” diye konuştu. ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ise Bakırköy’deki Lepra Hastanesi’ne doktor atanmamasını eleştirerek “Prof. Dr. Türkan Saylan hiçbir karşılık beklemeden 25 yıl hastanede başhekimlik yaptı. Lepra hastalığının bitirilmesinde başrol oynadı.

Şimdi hastane kapatılmak isteniyor. Hastalar tedavi olamıyor. Cüzamla Savaş Derneği’nin İdari Mahkemeye açtığı ve kazandığı davaya karşın karar uygulanmıyor. Siyasi iktidar beğenmediği yargı kararını uygulamıyor” dedi. Çelikel “Prof. Dr. Türkan Saylan kız çocuklarının eğitimi için gece gündüz demeden çalıştı. Hastalığında bile daha çok işimiz var dedi. Kız çocukları için Saylan umut oldu, çizdiği çizgi onlara yol gösteriyor. Prof. Dr. Saylan çağdaş Türkiye kuşağına inandı. Yeni Kardelenler, kır çiçekleri, yeni Türkan Saylanlar yetişecektir” diye konuştu. Törende “Özel Ödül” 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e; “Edebiyat Ödülü” Yaşar Kemal’e; “Basın Ödülü” gazetemiz yazarı Bekir Coşkun’a; “Sanat Ödülü” Müjdat Gezen’e; “Eğitim Ödülü” Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdürü Turgut Bozkurt ve TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal’e; “Sosyal Sorumluluk Ödülü” ise “Baba Beni Okula Gönder Projesi”ne verildi. Ödül törenine Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu ve eşi, ÇYDD yöneticileri, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Sunuculuğunu Ceren Akıllıoğlu’nun gerçekleştirdiği tören Selen Servi ve Dr. Ömer Önder bir müzik dinletisi sundu.


        


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109