Başkanın bir yıllık maaşı Cemevi’ne

Başkanın bir yıllık maaşı Cemevi’ne

Başkanın bir yıllık maaşı Cemevi’ne
Başkanın bir yıllık maaşı Cemevi’ne

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Cem Vakfı Maltepe Cemevi Şubesi Kadın Kolları’nın düzenlediği şölende yardımseverlerle bir araya geldi. İnşaatı devam eden Cem Kültür Evi’ne katkı sağlamak amacıyla düzenlenen gecede konuşma yapan Belediye Başkanı Zengin, “Sevgili Canlar, bu akşam burada olmaktan dolayı çok mutluyum; benim için buraya gelmek çok önemliydi, çünkü dostlarla buluşmak her zaman mümkün olmuyor.

 Seçim öncesinde de dediğim gibi bir yıllık maaşımı bağışlayacağım; ancak biriktirebildim. 60.000 liralık demiriniz yakında geliyor. Biz her zaman imece kültüründen yana bir tavır sergiledik. Zenginden alalım, ihtiyacı olana verelim dedik. Ben Belediye Başkanı olarak hayırseverlerden bağış toplarım, sizler katkı sağlarsınız, el ele veririz. Bunu başarmışsak, başaramayacağımız hiçbir şey yoktur.” dedi. 

Bir buçuk yıllık görev süresi boyunca yaşadıkları sıkıntıları değil, belediye olarak yaptıklarını paylaşmak istediğini belirten Prof. Dr. Mustafa Zengin,  “Bizleri zorlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Milli Emlak faktörlerine rağmen başardıklarımızdan dolayı mutluyuz. Reklam yapmayı sevmeyen bir insanım, yaptıklarımız hep halkımız için. Yapacaklarımız “abim sağ olsun” gibi kendimize çalışmak değil, yaşamı paylaşmaktır. Biz halkımız için buradayız.

 Yaptığımız işler sosyal belediyeciliğin gereği. Cumhuriyet Eğitim Merkezi’ni kurduk, geçen yıl yüz çocuğumuzun umudu olduk, %90a yakın başarı sağladık. Engellemeye çalışanlar var, Cumhuriyet Eğitim Merkezinin yaşamasını istemeyenlerle mücadelemiz sürüyor. Bu yıl öğrenci sayımız 500’e çıktı. 250 öğrencimizi SBS’ye, 250 öğrencimizi üniversite sınavlarına hazırlıyoruz. Hiçbir ücret ödemiyorlar, olanakları kısıtlı öğrencilerimiz geliyor. Aynı şekilde 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımız için Altın İlçe Kart hizmetimiz de sosyal belediyeciliğin bir gereğidir.

Bazı çevreler ücretli olduğunu söyleyerek birtakım oyunlara giriyorlar, bu yüzden her yere ücretsiz yazdık. 65 yaş üstü insanlarımızın sahiplenme duygusu kuvvetlidir, onların çocuğu, torunu olalım dedik. Maltepe nüfusu beş yüz bini aşan, istihdam alanları az bir ilçe. Bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için hepimiz el ele başarmak zorundayız. Bu dayanışmanın bir örneğini Cemevinde yaşıyoruz.” diye konuştu.

Mehmet Ali Erbil’e kırgınız

Maltepe Cemevi Başkanı Mehmet Türker ise  “Belediye Başkanımız her zaman olduğu gibi bu gece de bizi yalnız bırakmadı. Biz diyoruz ki; biz de her zaman Başkanımızın yanındayız.” sözleriyle teşekkür etti. İnşaatı devam eden Cemevine içinde sağlık ocağı bulunan, eğitim ağırlıklı bir kültür merkezi kuracaklarını belirten Türker, şovmen Mehmet Ali Erbil’in gafından dolayı büyük kırgınlık yaşadıklarını dile getirdi,

“Bizim namusumuzla kimse oynayamaz. Biz kızımızla, eşimizle hep birlikteyiz; çünkü biz bir aileyiz.” Dedi. Amaçlarının sadece maddi yardımlar sağlamak olmadığını, insanların kaynaşmasını, değişik kültürlerin, düşüncelerin bir arada olmasını gerçekleştirmek olduğunu belirten Türker, “Yollar tanımaktan geçer; bugüne kadar Alevilere başkalarının gözüyle bakılmış. Artık insanlar kendi gözleriyle bakabilecekler.” dedi. Konuşmalarından ardından Kadın Kollarının çalışmalarını özetleyen film gösterimi ve canlı müzikle şölen devam etti.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER