Başkan Zengin yeni okulların müjdesini verdi

Başkan Zengin yeni okulların müjdesini verdi

Başkan Zengin yeni okulların müjdesini verdi
Başkan Zengin yeni okulların müjdesini verdi

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte Elginkan Vakfı İlköğretim Okulu’nun açılışında yaptığı konuşmasında ,  “ Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza en büyük yatırımın eğitim alanında olduğunun bilincindeyiz. Fındıklı Mahallesi’ndeki okul sorununu biliyoruz.

Size çok güzel haberlerimiz var. 1.5 yıl önce başladığımız kamulaştırma çalışmalarımız da gelişmeler var.  Kamulaştırılmış başka alanlar da mevcut. Bu yerlere de okullar yapılacak. Tabii biz eğitime gönül veren, değer veren hayırseverlerin de katkılarını da bekliyoruz. Maltepemize hep birlikte yeni eserler, değerler katmak istiyoruz” dedi.

 Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, bu eğitim yuvasını vali nezaretinde açmaktan gurur duyduğunu ifade ettiği konuşmasında, “Elginkan Vakfı İlköğretim Okulu sosyal dayanışmanın en güzel örneği. Bu bina depremden hasar gördüğü için yıkım kararı alınmış, yüreği hırpalanmış öğrencileri ve öğretmenleri olan bir eğitim yuvasıydı. Mahalle muhtarlarımız, velilerimiz ve müdürlerimizle birlikte bir kamuoyu oluşturuldu.

 Ve bu güzel okulu kazandık. Bu sosyal dayanışma örneği, ne ilk ne de son olacak. Hepsini huzurunuzda ayrı ayrı rahmetle andığım Maltepeli Elginkan Vakfı üyeleri gibi eğitime gönül verenleri,  dayanışmaya çağırıyorum. Okulları olmayan  mahallelerimizde, geleceğimiz olan çocuklarımıza eğitim yuvaları açmaya davet ediyorum.

Elginkan Vakfı İlköğretim Okulu’nun açılışını, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin ile birlikte, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Maltepe Kaymakamı Ahmet Okur, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldıız, geçtiğimiz hafta Kadıköy Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan eski Maltepe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar ve Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Onan hep birlikte yaptı.

Okulun gezilmesinin ardından tören, Elginkan Anadolu Lisesi öğrencilerinin verdiği oda müziği dinletisi ve kokteyl ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER