65 vatandaş TOKİ kuraları çekiyor

65 vatandaş TOKİ kuraları çekiyor

65 vatandaş TOKİ kuraları çekiyor
Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in yerel basın temsilcileri ile düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında en büyük müjdesi, 17 Mayıs’ta Toki konutlarından 105 ‘inin tapusunu 65 vatandaşa vereceği haberi oldu. Başkan Zengin, “ Türkan Saylan Kültür Merkezi’’nde kura yöntemi ile 65 vatandaşımıza TOKİ konutlarının tapu dağıtımını yapacağız. Hepiniz davetlisiniz” dedi. Belediye başkan yardımcılarının da katıldığı ve soru-cevap yöntemi ile renklenen kahvaltılı toplantıda Belediye Başkanı’nın “Türkan Saylan Kültür Merkezi ve Bahadır Erdoğdu için iller bankasına olan borcumuzun büyük kısmını ödedik. Borcumuz azaldı” dedi. Belediye Başkanı Zengin, Fındıklı’daki Meslek Lisesi’nin son durumuyla ilgili bir soru üzerine  “Bu liseyi ben yaptırıyorum diyen çok kişi var. Mustafa Zengin Meslek Lisesi ismimi verme nedenim ‘Orayı ben yapıyorum’ diyen insanlara cevabımdır.

Bağışçılarımız aracılıyla şu anda beşinci katını çıkıyoruz.” dedi. Başkan Zengin’in müjdelerinden biri de, Bahadır Erdoğdu Engelli Rehabilitasyon Merkezi oldu. Engelliler üzerinden rant sağlamasına asla müsaade etmeyeceğini vurgulayan Başkan Mustafa Zengin,  “Biz kamu kuruluşu olarak eğitim hizmeti için ortak aldık. Ve protokolü yaparken ortağımızın yerine getirmesi gereken koşullar için bir yıllığına denetlemeye tabi tuttuk.

 Bu şartları yerine getirmediler ve artık Bahadır Erdoğdu bu derneğin yeri değil.“ açıklamasında bulundu. Maltepe Belediye Başkanı, inşaat aşamasındaki meslek  hastanesinde yaşanan durumla ilgili olarak da, “ Burada en büyük sorun Sağlık Bakanlığı. Sağlık Bakanlığından hastane olmaya elverişli diye de ruhsat alınacak. Ben iskan veriyorum. Maltepe’de bu bina gibi çok yer var. Tüm bu yerler için aynı prosedür uygulanıyor, farklı bir uygulama yok.” dedi.  Yerel basın temsilcileri ile basın toplantısında Maltepe Belediyesi’nin devam eden aşevi, kız ve erkek öğrenci yurdu, kadın sığınma evi projelerinin son durumlarının yanı sıra sokak hayvanları ile mücadele, restorasyon ve altyapı çalışmalarına dek pek çok çalışmadan sözedildi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109