Süreyya Paşa 62’inci ölüm yıldönümünde anıldı

Maltepe başta olmak üzere, İstanbul’un Anadolu yakasına birçok hizmetlerde bulunan Süreyya İlmen Paşa, ölümünün 62’inci yıldönümünde kabri başında dualarla anıldı.

Süreyya Paşa 62’inci ölüm yıldönümünde anıldı
 Süreyya Paşa 62’inci ölüm yıldönümünde anıldı

Maltepe başta olmak üzere, İstanbul’un Anadolu yakasına birçok hizmetlerde bulunan Süreyya İlmen Paşa, ölümünün 62’inci yıldönümünde kabri başında dualarla anıldı. Anmaya katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Ne mutlu ki biz böylesi bir çınarın gölgesinde yaşıyoruz. Süreyya Paşa’nın ortaya koydukları yolumuzu aydınlatıyor. Ruhu şad olsun” dedi.
Maltepe Belediyesi, İstanbul’un Anadolu yakasına birçok hizmetlerde bulunan asker, siyasetçi ve işadamı Süreyya İlmen Paşa’nın 62’inci ölüm yıldönümünde bir anma gerçekleştirdi. Anmaya Süreyya Paşa’nın torunu Muammer Erbay, torununun kızları Zeynep Gambetti, Bige Aksel ile Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Cezaevi Jandarma Tabur Komutanı Yarbay Cemil Özdemir, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, çeşitli kurumların temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Tam 62 yıl önce 6 Şubat 1955 tarihinde vefat eden Süreyya Paşa’nın Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yer alan kabri başında düzenlenen resmi bir törende, Yasin-i Şerif ve dualar okundu. Törene katılanlar arasında ünlü oyuncu Atilla Yiğit de göze çarparken, Darüşşafaka Cemiyeti de çelenk gönderdi. 


“BİR ÇINARIN GÖLGESİNDE YAŞIYORUZ”
Maltepe Merkez Camii Müezzini Necip Demirel, Mimar Sinan Camii Müezzini Abdülkadir Ceylani ve Varnalı Galip Bey Camii Müezzini Burak Yıldız’ın okuduğu dualar sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Her geçen gün burada daha çok katılımın olması bizleri memnun ediyor. Hakikaten Maltepe’ye önemli hizmetleri dokunan Süreyya Paşa’nın yaptıkları yanında bizlerin yaptıkları denizde bir kum tanesidir. Yaklaşık 1.5 milyon metrekarelik toprağını ilçe halkına bağışlayan, ilk fabrika, ilk futbol kulübünü kurarak ilklerin insanı olan Paşamız bizleri gururlandırıyor. 1928’den bu yana 22’nci belediye başkanıyım. Herkesin bu ilçeye hizmetleri dokundu, ruhları şad olsun. İşte Süreyya Paşa, hepimizin çınarı, onun ışıklı yolunda öğreneceğimiz çok şey var. Onu genç kuşaklara aktaracağız. Ne mutlu ki biz böylesi bir çınarın gölgesinde yaşıyoruz” dedi. 


MEVLİT ŞEKERİ DAĞITILDI
İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan da, yazar, tarihçi, edebiyat tarihçisi, müzeci ve mutasavvıf Mahmut Kemal İnal’ın “Semere-i hayat (hayatın anlamı) hayırla anılmaktır” sözünü söyleyerek, Süreyya Paşa’nın buna en iyi örnek olarak verileceğini ifade etti. Ayrıca anmaya katılanlara mevlit şekeri ve “İstanbul’da İz Bırakan Paşa: Süreyya” isimli kitapçık da dağıtıldı. Paşa için 10 Şubat Cuma günü de, Maltepe Merkez Cumhuriyet Camii’nde Cuma namazı öncesi mevlit de okutulacak.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109