RAMAZAN AYINA SEMAZENLERLE MERHABA DİYORUZ‏

Maltepe Belediyesi, Ramazan ayını ilk kez gerçekleştirilecek bir etkinlikle karşılıyor. “Hoş geldin Ramazan” etkinlikleri kapsamında 150 semazen, saha içinde aynı anda sema dönecek.

RAMAZAN AYINA SEMAZENLERLE MERHABA DİYORUZ‏
RAMAZAN AYINA SEMAZENLERLE MERHABA DİYORUZ

"HOŞ GELDİN RAMAZAN"

MALTEPE BELEDİYESİ'NDEN BİR İLK

150 SEMAZEN AYNI ANDA SEMA DÖNECEK


Maltepe Belediyesi, Ramazan ayını ilk kez gerçekleştirilecek bir etkinlikle karşılıyor. “Hoş geldin Ramazan” etkinlikleri kapsamında 150 semazen, saha içinde aynı anda sema dönecek. Etkinliğe İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş başta olmak üzere ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve inanç önderleri davet edildi. Yunus Emre, Karacaoğlan, Mevlana gibi halk şairlerimizin şiirlerinin de okunacağı etkinlik kapsamında, ebru sanatının örnekleri de sergilenecek.


İlçe genelinde belli noktalara kurulacak iftar sofralarında, her gün 10 bin kişiye yemek verilecek. Ramazan ayı boyunca sürecek etkinlikler kapsamında, 18 mahallede dolaşacak gezici TIR'la, sürpriz programlar gerçekleştirilecek. Maltepe sahilinde de, unutulmaz Ramazan etkinlikleri gerçekleştirilecek.


Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, 11 ayın sultanı Ramazan'ın, Türkiye'ye ve dünyaya barış ve huzur getirmesi temennisinde bulunarak, "Bu ay, yetim hakkına el uzatmama, yardımlaşma, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı güçlendirdiğimiz bir aydır. Vatandaşlarımızın ve İslam dünyasının Ramazan ayını en içten duygularımla kutluyorum. Bütün Maltepelileri ve İstanbulluları etkinliğimize davet ediyorum'' dedi.

Adres : Maltepe Stadyumu, Yalı Mah. Şehit Nedim Özpolat Sok. 34844 Yalı Mahallesi / Maltepe
Tarih : 27 Haziran 2014
Saat :   19:30

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2014, 17:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER