Ölümünün 76. yılında Atatürk için saygı zinciri

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölüm 76. ölüm yıl dönümünde, Maltepe sahilinde oluşturulan "saygı zinciri" ile anıldı.

Ölümünün 76. yılında Atatürk için saygı zinciri
Ölümünün 76. yılında Atatürk için saygı zinciri

Saat 09.05’te Maltepe’de hayat durdu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölüm 76. ölüm yıl dönümünde, Maltepe sahilinde oluşturulan "saygı zinciri" ile anıldı. Ellerinde Türk bayrakları ve üzerinde Atatürk resimlerinin yer aldığı tişörtler giyen Maltepeliler sahile akın etti. Atatürk'ün hayata yumduğu 09.05'te tüm Maltepe'de hayat durdu. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yılında, tüm yurtta olduğu gibi Maltepe’de de düzenlenen törenlerle anıldı. Anma etkinlikleri kapsamında ilk olarak, Maltepeliler ve Maltepe Belediyesi, Kadıköy'den Kartal'a uzanacak olan "Ata'ya Saygı Zinciri"ni oluşturdu. Sabah saatlerinden itibaren Maltepe sahili boyunca oluşturulan zincire vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve sloganlar eşliğinde zincire katılan vatandaşlar, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05’te zinciri tamamladı. Sürücüler de, korna çalarak zincire destek verdi.

SİRENLER ÇALDI, HAYAT DURDU


Maltepe Meydanı’nda düzenlenen törene de, Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, Garnizon Komutanı Gürsel Öztürk ve Maltepe Belediye Başkanvekili Levent Zengin katıldı. Kaymakamlık, garnizon ve belediye çelenklerinin sunumunun ardından saat 09.05’te sirenler çaldı ve 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunu takiben okunan İstiklal Marşı sonrası, sivil toplum kuruluşları ve diğer kuruluşların temsilcileri Atatürk anıtına çelenk koydu.  


Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2014, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER