Maltepeli şehide büyük vefa

Çankırı’lı Uzman Çavuş Yaşar Yeniören'in Adı mahallesindeki parkta yaşayacak

Maltepeli şehide büyük vefa
Maltepeli şehide büyük vefa


Çankırı’lı Uzman Çavuş Yaşar Yeniören'in Adı mahallesindeki parkta yaşayacak 
Maltepe Belediyesi tarafından Diyarbakır'daki bir terör operasyonu sırasında şehit olan Uzman Çavuş Yaşar Yeniören’in adı verilen park, şehidin yaşadığı Başıbüyük Mahallesi'nde açıldı. Açılış sırasında şehidin 2 yaşındaki ve 2 aylık kızlarının babalarının adını taşıyan parkta oynamaları herkesi duygulandırdı.
Maltepe Başıbüyük Mahallesi’ndeki açılışa şehidin babası Şaban Yeniören, eşi Duygu Yeniören ile küçük kızları 6 aylık Yağmur ve 2 yaşındaki Yaren, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları, İstanbul İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Mesut Cihaner, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Baştan sona tamamen yenilenen 1150 metrekarelik parkta, çocuk oyun grupları, banklar ve havuz bulunuyor. Açılışta kısa bir konuşma yapan Maltepe Muhtarlar Birliği Başkanı Sami Soydal, “Böyle anlamlı bir günde Maltepeli evladımıza sahip çıkarak, adını mahallesindeki bir parkta yaşatan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve belediye yetkililerine teşekkür ediyorum. Zor zamanlardan geçiyoruz. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var” dedi.
ŞEHİDİN ÇOCUKLARI  DUYGULANDIRDI 
Mahalle halkının büyük ilgi gösterdiği açılışta ailesi duygusal anlar yaşadı. Baba Şaban Yeniören, desteklerini esirgemeyen ve oğluna sahip çıkan herkese teşekkür ederken, şehit Uzman Çavuş Yaşar Yeniören’in kızları Yaren ve  Yağmur’un her şeyden habersiz babalarının adını taşıyan parkta oynaması vatandaşları duygulandırdı. Şehidin eşi Duygu Yeniören, “Parkın yapılması bir yandan güzel bir duygu ama acısı çok büyük. Allah kimseye de göstermesin. Eşim her zaman yanımda acısı çok büyük iki tane evladım yetim kaldı. Allah kimseyi anasız-babasız bırakmasın” dedi. Mahalle halkı ise çocuklarının, kahraman ağabeylerinin adını taşıyan parkta büyüyeceklerini ifade ederken memnuniyetlerini dile getirdi.
EVLİ VE İKİ ÇOCUK BABASIYDI
Çankırı’nın Bayramören ilçesi Üçgazi Köyü’nde 26 Temmuz 1989’da doğan, Uzman Çavuş Yaşar Yeniören, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 19 Aralık 2015 tarihinde çıkan çatışmada şehit düştü. Evli ve 2 çocuk babası Yeniören, Maltepe Başıbüyük Mezarlığı’na defnedildi. 

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2016, 20:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER