Maltepeli kadınların Boğaz keyfi

Maltepe Belediyesi tarafından, kadınlara özel olarak düzenlenen tekne turları Maltepeli kadınlardan büyük ilgi görüyor.

Maltepeli kadınların Boğaz keyfi
 Maltepeli kadınların Boğaz keyfi 

Maltepe Belediyesi tarafından, kadınlara özel olarak düzenlenen tekne turları Maltepeli kadınlardan büyük ilgi görüyor.

Mahalle mahalle düzenlenen turlarda kadınlara kısa bir süre eşlik eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bu turlarla, mahalledeki kadın kardeşlerimizi baş başa getirmek, imparatorlukların, inançların ve aşkların başkenti İstanbul’u gezdirerek, kadın kadına eğlenmenizi sağlamak” dedi. 
Maltepe Belediyesi’nin Bağlarbaşı ve Esenkent Mahallesi ile başlayan ve 26 Ağustos’a kadar devam edecek tekne turları, Cevizli ve Gülsuyu mahallesinde yaşayan kadınlarla devam etti. Boğazı ilk kez gören kadınlar ile engelli vatandaşların da katıldığı Boğaz turunda, Tayfun Yılmaz’ın bağlaması eşliğinde İlknur Yıldız birbirinden güzel halk müziği ezgileri seslendirdi. Kadınların birlikte halay çektiği tura kısa bir süre eşlik eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bu tekne turlarının bir amacı var. Sabah kalkacaksınız, eşinizle vedalaşacaksınız, kapıyı çarpıp gitmeden,  ‘Yemek tuzlu, su buzlu olmasın. Bulaşıkların yıkansın’ diyeceksiniz. Çünkü hayat paylaştıkça güzel. Bu turların amaçlarından biri de mahalledeki kadın kardeşlerimizi, aynı sokakta, hatta aynı binada oturup da birbirini tanımayan, selam vermeyen, ne derdini olduğunu bilmeyen komşularınızla sizleri baş başa getirmek ve 4 saat boyunca imparatorlukların, inançların ve aşkların başkenti İstanbul’u gezdirmek ve kadın kadına eğlenmenizi sağlamak. Aranızda ilk defa boğaza gidenler de var, engelli kardeşlerimiz de var. Ne mutlu bize” dedi. 


“DOSTLUK ELİNİ UZATTINIZ”
Tüm kadınların başlarının tacı olduğundan ve belediyenin kadınlarla ilgili hizmetlerinden olan kadın danışma, üreten engelliler ve uyuşturucuyla mücadele merkezleriyle evde sağlık ve bakım hizmetinden bahseden Kılıç, şunları kaydetti: “Hepimiz bu gök kubbe altında özgürce yaşıyor ve bu etkinlikleri düzenleyebiliyorsak, bunu Atatürk’e ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Bir de analarımıza ve babalarımıza. Biliyorsunuz, ben babaannemin yarattığı bir insanım. Beni büyüten, bu yaşa getiren ve buraya gelmemi sağlayan sizler gibi bir Anadolu kadını. Ben, onun eseriyim. Size şu an hizmet etmekle, aslında babaanneme de hizmet ediyorum. Asırlık bir çınardı ve 100 yaşında hayatını kaybetti. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın. Anadolu hümanizmini sağlayan, yolumuza ışık tutan, sizleri sevgiye, barışa ve dostluğa götüren Yunus’un, Mevlana’nın, Hacı Bektaş’ın sesine kulak veren Maltepe’ye ve bize bu güzellikleri yaşatan sizlere teşekkür ediyorum. Maltepe’yi bir dünya kenti yapmak, herkesin etnik kimliği, inancı, mezhebi, cinsiyetiyle barış ve dostluk içerisinde yaşadığı bir kente kavuşturmak sizin ellerinizde. Ben, bugün o eli bana uzattığınız düşünüyorum. Bana uzatılan bu ellerden Allah razı olsun.”
BOĞAZDA 3 SAAT  

Etkinlikte kadınlara kumanya ve belediyenin etkinliklerini anlatan broşürler dağıtıldı. Başkan Ali Kılıç, kadınlarla sohbet edip hem sorunlarını dinledi, hem de onların eğlencesine ortak oldu. Yaklaşık 3 saat süren Boğaz turunda kadınlar, Batık ada Vordonisi, Kız Kulesi, Haydarpaşa, Beylerbeyi, Çırağan ve Dolmabahçe saraylarını da yakından görerek, bol bol fotoğraf çekti. (10.08.2017)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109