Maltepe’de yer beyaz gök kırmızı

Maltepe’de toplanan yüzlerce kişi ay yıldızlı tişört, bayrak ve meşalelerle yürüyerek Cumhuriyetimizin 98. yılını kutladı.

Maltepe’de yer beyaz gök kırmızı

Maltepe’de yer beyaz gök kırmızı

Maltepe’de toplanan yüzlerce kişi ay yıldızlı tişört, bayrak ve meşalelerle yürüyerek Cumhuriyetimizin 98. yılını kutladı.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, cumhuriyetin yılmaz bekçileri olduğunu vurgularken ilçenin trafik sorununu çözecek yeni meydan projesinin de 3 Kasım'da start alacağı müjdesini paylaştı.

Cumhuriyetin 98. yıldönümü kutlamaları için yüzlerce kişi erken saatlerden itibaren Maltepe Belediyesi önünde toplandı. Kadın ve çocukların coşkusunun dikkat çektiği katılımcılara belediye tarafından ücretsiz bayrak, tişört ve meşale dağıtıldı. Belediye çevresindeki evlerin balkonları ve camları da bu coşkuya katılan vatandaşlarla doldu. Marşların çalındığı alanda toplanan vatandaşlar özellikle İzmir Marşı'nı hep bir ağızdan söylerken yoldan geçen araçlar da kornalarını çalarak destek verdi.

YAŞASIN CUMHURİYET

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın da gelip vatandaşların arasına katılmasıyla coşkulu kalabalık yürüyüşe başladı. Başkan Kılıç ve yanındakiler 'Yaşasın Cumhuriyet' yazılı pankartın ardında yürüdü. Cumhuriyet'e ve Atatürk'e duyulan sevginin dile getirildiği yürüyüşün sonunda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

MEYDAN MÜJDESİ

Coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Ali Kılıç 'Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Yaşasın Cumhuriyet' sözleriyle başladığı konuşmasında bir müjdeyi de paylaştı. Başkan Kılıç 'Bu meydanda yaptığımız son cumhuriyet kutlamasıdır bu. Üzülmeyin, bu bir müjde aslında. Maltepe'nin 45 yıldır kronik hale gelen trafik sorununu çözmek için 3 Kasım'da yeni meydan projemizi başlatıyoruz. Trafiği yerin altına alacağız. Tam 1.5 yıl şantiye gibi çalışacağız ama ilçemiz trafik sorunundan kurtulacak. Bu da 29 Ekim gibi en büyük bayramımızda paylaşmak istediğim büyük bir müjde olsun. Biz büyük bir aileyiz. İlk günden beri söylediğim gibi ne olursa olsun sonunda kazanan sevgi olacak, Maltepe olacak' dedi.

Konuşmanın ardından belediye tarafından sağlanan otobüslere binen vatandaşlar Cevizli Cumhuriyet Parkı'na geçti. Sevilen müzik grubu Yüksek Sadakat'ın şarkılarıyla coşan Maltepeliler sık sık 'Yaşasın cumhuriyet', 'Türkiye laiktir laik kalacak' sloganları attı. Konserde de vatandaşları yalnız bırakmayan Başkan Kılıç sevgi gösterilerine bol bol “selfi” çekerek yanıt vermeye çalıştı.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER