Maltepe’de iftar sonrası Karagöz-Hacivat coşkusu

Maltepe Belediyesi’nce düzenlenen iftar programı kapsamında sahnelenen Geleneksel Ramazan eğlencelerinden Karagöz-Hacivat gösterisi büyüledi.

Maltepe’de iftar sonrası Karagöz-Hacivat coşkusu
Maltepe’de iftar sonrası Karagöz-Hacivat coşkusu

Maltepe Belediyesi’nce düzenlenen iftar programı kapsamında sahnelenen Geleneksel Ramazan eğlencelerinden Karagöz-Hacivat gösterisi büyüledi.

Maltepe Belediyesi mahallelerde iftar sofraları kurmaya devam ediyor.  Bu kapsamda Altıntepe ve Küçükyalı mahallelerinde düzenlenen iftar yemeği Kılavuzçayırı Caddesi’nde verildi. Aynı sokakta oturup birbirini yeterince göremeyen mahalle sakinlerini bir araya getiren iftar yemeği öncesinde din görevlisi tarafından Kur’an-ı  Kerim tilaveti okundu ve hep birlikte dua edildi.

KARAGÖZ-HACİVAT GÖSTERİSİ GÖZ DOLDURDU

Ayrıca her gün Altayçeşme Mahallesi’ndeki Organik Pazar’da düzenlenen Ramazan etkinliklerinde de bin beş yüz kişiye iftar yemeği verildi. İftar yemeğinin ardından düzenlenen Ramazan Sohbetleri’nin konuğu yazar Yavuz Bahadıroğlu, Ramazan ayında kurulan iftar çadırlarının, eski imaret çadırları olduğunu ve vakıf kültürünün temelini teşkil ettiğini söyledi. Ramazan ayında zihniyetin, anlayışın değiştiğini, bu değişimin en fazla iç dünyamızda yaşandığını ifade eden Bahadıroğlu, “Ramazan ayında gönül kapıları açılır. Herkes cennetini ahirete kendisi götürür. Gönül kapıları sevmeye, sevilmeye açık olacak. Gönül kapılarını açmaya önce kendimizi severek başlıyoruz. Kendisini sevemeyen başkasını sevemez. İnsanları ötekileştirmiyorsak, horlamıyorsak gönül kapılarımızı açtık demektir. Ramazan ayı buna vesile olsun. Evimizin kapılarını da açacağız. Unutulmaya yüz tutan komşuluk ilişkilerini de hatırlamalıyız” dedi. Alanda sahnelenen Karagöz Hacivat oyunu ve sihirbaz gösterisine çocukların ilgisi büyük oldu. Aileleri ile birlikte gösteriyi izleyen çocuklar keyifli dakikalar yaşadı. Klasik Türk müziği sanatçısı ve neyzen Ender Doğan’ın verdiği konser beğeniyle dinlendi.

AÇIK HAVADA SİNEMA KEYFİ

Öte yandan nostaljik sinema günleri kapsamında “Ben Doğarken Ölmüşüm” isimli sinema filmi Yalı Mahallesi’ndeki açık basketbol sahasında gösterildi. Yücel Çakmaklı’nın yönettiği, başrollerinde Orhan Gencebay ve Necla Nazır’ın oynadığı 1973 tarihli filmi Maltepeliler, Maltepe Belediyesi’nce ücretsiz ikram edilen çekirdek ve gazoz eşliğinde izleyerek açık havada sinema keyfi yaşadı.  Ayrıca inanç turları kapsamında Girne Mahallesi sakinleri, Hz. Yuşa Türbesi, Hırka-i Şerif Camii ve Eyüp Sultan Türbesi’ni ziyaret etti.


FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA


Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2015, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER