Maltepe’de değişim başladı

Maltepe’de içerisinde kreş, öğrenci misafirhanesi, çok amaçlı spor salonları, sivil toplum örgütlerinin mekanları, restaurant-cafe ve toplantı salonlarının bulunduğu Yaşam Merkezi’nin temeli atıldı. Yaşam Merkezi’ndeki kreş, her gün 24 saat hizmet verecek.

Maltepe’de değişim başladı
Maltepe’de değişim başladı

Maltepe’de içerisinde kreş, öğrenci misafirhanesi, çok amaçlı spor salonları, sivil toplum örgütlerinin mekanları, restaurant-cafe ve toplantı salonlarının bulunduğu Yaşam Merkezi’nin temeli atıldı.
Yaşam Merkezi’ndeki kreş, her gün 24 saat hizmet verecek.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç: “Söz verdiğimiz gibi Maltepe’nin çehresini değiştireceğiz. Maltepe’yi model ilçe yapacağız.”

Maltepe’de değişim başladı. Dün de çok amaçlı “Yaşam Merkezi” için ilk adım atıldı. “Maltepe Seninle Değişecek” sloganıyla Belediye Başkanı seçilen Ali Kılıç, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Söz verdiğimiz gibi Maltepe’nin çehresini değiştireceğiz. Maltepe’yi model ilçe yapacağız” dedi.
Maltepe’nin Başıbüyük mahallesinde yapılan içerisinde kreş, öğrenci misafirhanesi, çok amaçlı spor salonları, sivil toplum örgütlerinin mekanları, restaurant-cafe ve toplantı salonlarının bulunduğu Yaşam Merkezi’nin kreşi her gün 24 saat açık olacak.

İHTİYACA GÖRE PROJELENDİRİLDİ

Kalabalık bir yurttaş topluluğunun katıldığı törende konuşan Başkan Kılıç, Yaşam Merkezi’nin yapılan anket ve vatandaşlarla yüz yüze yapılan görüşmelerden saptanan ihtiyaca göre projelendirildiğini söyledi.
“Bugün burada daha önceden Maltepe halkına söz verdiğimiz gibi bir yaşam merkezinin temelini atıyoruz” diyen Maltepe Belediye Başkanı Kılıç, Yaşam Merkezi’nin kendi alanında önemli bir boşluğu dolduracağını ve geniş bir kesime hizmet vereceğini söyledi. Kılıç, şunları söyledi: “Sosyal demokrat belediyecilik anlayışımızın gereği vatandaşlarımızın kendilerini rahat hissedebildikleri, kendilerini daha rahat ifade edebildikleri saygın bir alanı yaratmak istedik. Umarım bu tören mahallelilere uğur getirir ve çok kısa bir süre sonra buranın açılışını da yaparız. Burada ilk kez bir sistemi uygulayacağız. Merkezde yer alan kreşimiz, geceleri de açık olacak. Hem çalışan kadınlarımızın yüzü gülecek hem de geceleri vatandaşlarımız bir yere çıkmak istediğinde çocukları güvenle bırakabilecekleri bir yer olur.”

Yaşam Merkezi’nde neler bulunuyor?
7485 alan üzerine kurulacak Yaşam Merkezi iki bloktan oluşacak.

A Blok:
1. bodrum kat 571 metrekare otopark
Zemin kat 1188 metrekare otopark ve çok amaçlı salon, fuaye
1. Kat 1009 metrekare giriş spor salonu (Fitness)
Bina ana girişinde 570 metrekare yeşil alan
2. Kat 435 metrekare cafeterya, mutfak, yönetim ofisi
3. Kat 435 metrekare restaurant – mutfak

B Blok:
3. bodrum kat 675 metrekare otopark
2. bodrum kat 1132 metrekare yönetim ofisi, sivil toplum kuruluşu odaları,  misafirhane destek birimleri, teknik hacimler, sarnıç.
1. bodrum kat 1078 metrekare kreş, misafirhane (giriş katı – karşılama odalar)
Zemin kat 481 metrekare misafirhane
1. kat 481 metrekare misafirhane

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2015, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109