Maltepe'de Beyaz bastonlarla yürüyecekler

Maltepe’de, Engelliler Haftası’nın başladığı 10 Mayıs pazar günü, “Sevgi Her Engeli Aşar” sloganıyla adıyla bir yürüyüş yapılacak.

Maltepe'de Beyaz bastonlarla yürüyecekler
Maltepe'de Beyaz bastonlarla yürüyecekler

Maltepe Belediyesi, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” dolayısıyla bir yürüyüş gerçekleştirecek. Yürüyüşe katılan engelsiz vatandaşlar, duyarlılık oluşturmak adına, gözleri bağlı şekilde beyaz baston kullanarak ya da tekerlekli sandalyeye oturarak yürüyüşe katılacaklar.  

Maltepe’de, Engelliler Haftası’nın başladığı 10 Mayıs pazar günü, “Sevgi Her Engeli Aşar” sloganıyla adıyla bir yürüyüş yapılacak. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç başta olmak üzere, Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları, Maltepe Belediyesi birim müdürleri, meclis üyeleri, sanatçılar, sporcular, engelliler ve aileleri ile vatandaşların katılacağı yürüyüş, Maltepe Belediyesi önünden başlayacak. Yürüyüşe katılan engelsiz vatandaşların duyarlılık oluşturmak adına gözleri bağlı şekilde beyaz baston kullanarak, ya da tekerlekli sandalyeye oturarak yürüyeceği etkinlik ilçe meydanında yapılacak etkinlik ve konuşmalarla son bulacak.

ENGELLİ ANNELERİNE ÖDÜL


Etkinlikte ayrıca, Anneler Günü dolayısıyla engelli annelerine çeşitli hediyeler de dağıtılacak. Engelli Haftası etkinlikleri kapsamında, 17 Mayıs’ta, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, Engelliler Sanat Atölyesi tarafından “Kaçıklar Hastanesi” adlı oyun sahnelenecek. Ayrıca 23 Mayıs’ta Faruk Yalçın Darıca Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı’na gezi düzenlenecek ve 31 Mayıs’ta da akülü araba şarj dolum istasyonunun açılışı yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2015, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER