Maltepe'de Anne Destek Projesi İlk Mezunlarını Verdi

Maltepe Kent Konseyi’nin İşbirliğiyle Yürütülen Anne Destek Projesi İlk Mezunlarını Verdi

Maltepe'de Anne Destek Projesi İlk Mezunlarını Verdi
Maltepe'de Anne Destek Projesi İlk Mezunlarını Verdi

Maltepe Kent Konseyi’nin İşbirliğiyle Yürütülen Anne Destek Projesi İlk Mezunlarını Verdi
 
AÇEV tarafından hayata geçirilen ve Maltepe Kent Konseyi’nin de katkılarıyla Gülensu İlköğretim Okulu ve Ahmet Rasim İlköğretim Okulunda uygulamaya konulan Anne Destek Programı (ADP), çocuğun hayatında çok önemli ve etkili bir rolü olan annesi ile arasındaki ilişkisinin güçlendirilmesini ve annenin bilgilendirilmesini hedefliyor.

İlk mezunlarını Gülensu İ.Ö.O.’da veren projenin hayata geçirilmesi için Maltepe Kent Konseyi ve AÇEV aylar öncesinden hazırlıklara başlamış. Mart ayının ortasında başlayan eğitimlerde 3-6 yaş grubundaki çocuk anneleri ve 7-11 yaş grubundaki çocuk anneleri olmak üzere iki sınıf açıldı. 12 haftalık eğitimin sonunda katılım sertifikalarını alan katılımcılara teşekkür konuşmalarını yapan AÇEV Eğitmeni Füsun Kaytaz ve Gülensu İ.Ö.O. müdürü Alparslan Gökkuş, gelecek sene bu eğitimi devam ettirmek istediklerini söylediler. Konuşmalarında Maltepe Kent Konseyi’ne bu güzel birlikteliği gerçekleştirdikleri için teşekkür ettiler. Maltepe Kent Konseyi Başkanı Esra Kaya Erdoğan projeye olan güzel katılım karşısında; “ Bu denli yüksek olan katılım Kent Konseyi olarak doğru projelerle doğru adımlar attığımızı bize gösterdi. Annelerimizin ne denli bilinçli ve istekli olduğu gözlerinin içinin parlamasından belli oluyor, bu da bizi oldukça gururlandırıp mutlu ediyor. Önümüzdeki sene bu güzel projeyi daha fazla okulda gerçekleştirmeyi hedefliyoruz ” dedi. Konuşmasında AÇEV’e ve Gülensu İ.Ö.O. yönetimine teşekkürlerini ileten başkan, Maltepe Kent Konseyi olarak her zaman iyi projelerle halkla el ele yürüyeceklerini belirtti.

Eğitim Almış Kadınların Düşünceleri
Projeye katılan annelerle yapılan röportajlardan elde edilen geri dönüşler projenin ne kadar işlevsel olduğunu gösterdi;

Çok zorlu bir süreçten geçiyorken ADP’ye katılmam benim için çok iyi oldu, çok şeyler kattı bana, çok teşekkür ederim.
Özlem Çiftçi

Gülensu İ.Ö.O’da ikizlerim var, bu eğitimin bana çok faydası oldu. Hep beraber çok güzel şeyler öğrendik. Burada öğrendiklerimi evde çocuklarıma ve eşime anlattım. Burada aldığım eğitimleri hayatımın geri kalanında hep uygulayacağım.
Gülcan Yıldız Duru

Çok memnunum eğitimden herkesle bilgi alıverişi yaptım, çocuklarıma faydam oldu. Ortamdan çok memnun kaldım. Çocuğuma ve topluma daha yararlı olacağımı düşünüyorum. Bitmesini bile istemedim, çok üzülüyorum bitecek diye. Seneye de konuk olarak ara ara katılmak isterim. Eğitimin yararları çok yönlü oldu; aynı okulda çocuklarımız olduğu halde hiç iletişime geçmediğimiz velilerle arkadaş olduk, kendi aramızda bilgi paylaşımında bulunuyoruz.
Nurten Yanardağ

Anne Destek Programı (ADP) Nedir?
Kısaca ADP denilen Anne Destek Programı ile çocuk yetiştirme yöntemleri, sağlık, beslenme ve hijyen konularında eğitimler alan annelerin çocuklarına daha iyi yaşam şartları sağlaması amaçlanıyor. 12-14 hafta arasında ve katılımcıların belirlediği, haftanın bir günü iki buçuk saat süren oturumlar halinde eğitimler gerçekleştiriliyor. Verilen eğitimler sadece bilgi aktarımları şeklinde değil, yaşantıların da paylaşıldığı sohbetler halinde gerçekleştiriliyor.

20-25 annenin katılımı ile yapılan ADP oturumlarında, o haftanın konusu grup liderinin önderliğinde tartışmaya açılıyor. Konular; canlandırma, örnek olay, soru-cevap gibi yetişkinlere yönelik eğitim yöntemleri kullanılarak işleniyor.

ADP eğitimini tamamlayan anneler, çocuklarının gelişimini destekleyebilmek adına önemli bilgiler ediniyorlar.



Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2015, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER