Maltepe sanata kucak açtı

İlçe sınırları içerisinde yapılacak kültür-sanat çekimlerinden ücret alınmayacağını açıklayan Maltepe Belediyesi, bu uygulamasıyla yapımcıların gözdesi haline geldi.

Maltepe sanata kucak açtı
Maltepe sanata kucak açtı

İlçe sınırları içerisinde yapılacak kültür-sanat çekimlerinden ücret alınmayacağını açıklayan Maltepe Belediyesi, bu uygulamasıyla yapımcıların gözdesi haline geldi. Maltepe’nin park ve sokakları, çekim ekiplerinin uğrak yeri oldu.    

Aldığı kararla ilçenin kapılarını sinemacılara ve sanatçılara açan Maltepe Belediyesi’nin, yapılan çekimlerden herhangi bir ücret talep etmemesi, yapımcıların rotasını Maltepe’ye çevirmesine neden oldu. Bu kapsamda başrollerini Meliz Tüzüngüç, Özgün Karaman, Settar Tanrıöğen, Berna Koraltürk, Tolga Pancaroğlu, Uraz Kaygılaroğlu ve Tülay Bursa gibi isimlerin paylaştığı, “Baba Candır” adlı dizinin çekimleri Barış Manço Parkı ve Maltepe’nin simgesi Beşçeşmeler Meydanı’nda gerçekleştirildi.  Uygulamadan oldukça memnun olan çekim ekibi, diğer belediyelerden de böyle destek beklediklerini söyledi.

“KAPILARIMIZ AÇIK”


Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Türk sinemasının son yıllarda büyük başarılara imza attığını belirterek,  "İstanbul’da bazı ilçelerde film yapımcılarından astronomik rakamlar isteniyor. Biz Maltepe Belediyesi olarak bu uygulama içinde yer almayacağız  ve Türk sinemasının 100. yılında,  ilçemizde hiçbir yapımcıdan ücret almayacağız dedik. Her koşulda ve ne olursa olsun, yapımcılarımıza ilçemizin kapılarını ücretsiz biçimde açıyoruz. Belediye olarak kültür ve sanata desteğimiz devam edecek" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2015, 20:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER