Maltepe Meclisi darbeye karşı tek yürek

Maltepe Belediye Meclisi, 15 Temmuz’da yapılan darbe girişimine karşı ortak bildiri yayınladı.

Maltepe Meclisi darbeye karşı tek yürek

  Maltepe Meclisi darbeye karşı tek yürek 

Maltepe Belediye Meclisi, 15 Temmuz’da yapılan darbe girişimine karşı ortak bildiri yayınladı

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, 15 Temmuz’daki darbe girişimini şiddetle kınadıklarını belirterek, “Bu darbe girişimi, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Darbecilere karşı demokrasiyi koruyan bu millet, her türlü övgüyü hak etmektedir” dedi. 
Maltepe Belediye Meclisi, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine karşı olağanüstü toplandı. Türk bayraklarıyla donatılan meclis salonundaki toplantı, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri, mahalle muhtarları ve belediye çalışanlarının yanı sıra, CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan ile AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Ümit Çoban ve diğer siyasi parti temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda bir konuşma yapan Başkan Kılıç, 15 Temmuz’daki darbe girişimini şiddetle kınadıklarını belirterek, bu darbe girişiminin Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçeceğini söyledi. Darbecilere karşı demokrasiyi koruyan bu milletin her türlü övgüyü hak ettiğini ve dünya demokrasi tarihine şanlı bir olay olarak kaydedildiğini ifade eden Kılıç, “Milletimiz, devletimize karşı her türlü girişime karşı duracaktır” dedi.  
“BALTAYI TAŞA VURDULAR”
Maltepe halkının temsilcisi olan Maltepe Belediye Meclisi’nin, darbe girişimine karşı ortak tavır aldığını kaydeden Kılıç, şunları söyledi: “Bizler milli iradenin ve demokrasinin yanındayız. Milli iradeye sahip çıkıyoruz ve çıkacağız. Bu girişimin etkisi halen devam ediyor. 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 darbelerinden sonra, 15 Temmuz’da yine aynı girişimle karşı karşıya kaldık. Asker sokağa çıktığında halk eve kapanır diyenler, bu kez baltayı taşa vurdular.  Bu darbe girişimiyle egemenlik, silahla ortadan kaldırılmak istenmiştir. İşte halk, demokrasiyi korumak için bu girişime karşı koymuştur. TBMM’ye yapılan saldırıyı Maltepe Belediye Meclisi üyeleri olarak, Maltepe halkı adına kınıyoruz. Ulusal Kurtuluş Savaşı sürecinde bile düşman birlikleri TBMM’ye saldırmamıştı.” 
“EGEMENLİK KAYITSIZ, ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”
Türk halkının kararlı birlikteliğinin önemine işaret eden Kılıç, halkı tahrik etmek isteyenlere ve bireysel olarak tahrik yapan güruha karşı da, dikkat edilmesi gerektiği çağrısında bulundu. Darbe girişimine katılanların suçlu olup olmadığına, mahkemelerin karar vermesi gerektiğine değinen Kılıç, şöyle devam etti:  “Ergenekon ve Balyoz davaları sırasında, yine bir algı operasyonu söz konusuydu. Belki o dönem dikkat edilseydi bu olaylar yaşanmayacaktı. Korumak istediğiniz demokrasi, hukuk devletine sahip çıkmayı da gerektiriyor. TBMM’nin gösterdiği birliktelik daimi olmalı. Gün, gücümüzü gösterme günüdür. Hep söylüyorum adlarımız farklı olsa da, soyadımız Türkiye. Buradan bir kez daha haykırıyoruz: Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.”
PARTİLERDEN KINAMA
Kılıç’ın ardından, CHP ve AK Parti Grup Başkan Vekilleri bir konuşma yaptı. AK Parti grubu adına konuşan Mehmet Erikci,  15 Temmuz darbe girişiminde milli kurumların ve milletin alçakça bir saldırıyı önlediğini kaydederek, “Halkımızın milli iradeye sahip çıkıp bu hain saldırının başarısız olması, demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Bu birlik, beraberlik ve kararlı duruş en büyük takdiri hak etmektedir. Bu mutabakatın kıymetini daha çok bilmeliyiz. Çünkü bizi biz yapan unsur budur. Ülkemizi kaosa düşürmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Atatürk’ün, ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ sözünden hareket ederek, daha çok çalışacağız. Halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi kabul etmeyeceğiz. Allah ülkemize ve milletimize bir daha böyle bir şey yaşatmasın” diye konuştu. 
CHP grubu adına konuşan Özgür Aksoy da, ülkeyi darbecilere ve sivil faşistlere teslim etmeyeceklerini belirterek, halkın egemenliğine ve iradesine yönelik bu girişimi şiddetle kınadıklarını söyledi. Türkiye’de yapılan bütün askeri darbelerin başarısız olduğunu kaydeden Aksoy, “Bu darbeler geri dönülemez izler bırakmıştır. Darbeler hangi amaçla, kimler tarafından yapılırsa yapılsın, demokrasiye karşı totaliter rejimi arayışına yöneliktir. 15 Temmuz darbe girişimine karşı hangi siyasi partiden olursa olsun tek vücut olmuştur. Sokakta askerle polisi karşı karşıya getirenler bunun  hesabını verecekler” şeklinde konuştu.  Maltepe’deki 18 mahalle muhtarı adına bir konuşma yapan Altayçeşme Mahalle Muhtarı Arzu Toker ise 15 Temmuz gecesi halka karşı silah çekenlerin, Türk halkına ve mahallelerine barış getiremeyeceklerini ifade ederek, “Demokrasiyi ve milletimizi korumak için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER