Maltepe “Kaşgarlı Mahmut” ortaokuluna belediyeden yardım

Maltepe Gülensu Mahallesi’nde bulunan Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu, Maltepe Belediyesi desteğiyle yenilenecek.

Maltepe “Kaşgarlı Mahmut” ortaokuluna belediyeden yardım
Maltepe “Kaşgarlı Mahmut” ortaokuluna belediyeden yardım

Maltepe Gülensu Mahallesi’nde bulunan Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu, Maltepe Belediyesi desteğiyle yenilenecek.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Gülensu Mahallesi’nde bulunan Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu yöneticileriyle bir araya geldi. Okulun sorunlarının konuşulup tartışıldığı toplantıda Gülensu Muhtarı Ali Rıza Yıldız, Okul Müdürü Süleyman Badıllı ve öğretmenler hazır bulundu. 849 öğrenci, 30 öğretmen ve 28 dersliğe sahip olan okulun çok ciddi problemleri olduğunu ve iki kez güçlendirme yapıldığını belirten Okul Müdürü Süleyman Badıllı, “Okulumuzun çok ciddi problemleri var. Araç-gereç eksikliğinden tutun da fiziki şartlara kadar birçok eksiğimiz var. Bu kapsamda okulun baştan aşağı yenilenmesi gerekiyor” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ”


Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, okula gereken desteğin gösterileceğini ve okulun yenilenme çalışmalarında belediyenin de bir katkısı olacağını ifade ederek, şunları söyledi: “Okulda hala bir okul aile birliğinin kurulmaması çok büyük eksiklik. Bunu mutlaka bir şekilde çözmeliyiz. Okulumuzun çok yakınlarında Beşiktaş, bir teknik lise ve spor kompleksi kuracak. Bunun çalışmalarını yürütüyoruz. Bu okulumuza da çok büyük destek sağlayacak. Okulun donatı alanlarının geliştirilmesi lazım. Araç-gereç başta olmak üzere fiziki şartlarla ilgili çalışmalar mutlaka yapılacak. Bu çocuklar geleceğimiz, onlara el birliğiyle sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

“YAZ OKULLARINA KATILIN”

“Çocuklarımız için evden okula, okuldan eve ring seferi düzenleyeceğiz” diyen Kılıç, “Bunu eylül ayında başlatıyoruz. 2 tane otobüsümüz olacak. Biri üst mahallelerde, diğeri alt mahallelerde çalışacak. Yine okul önlerine zabıta birimleri kurduk. Ayrıca yaz okullarımız var. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde çocuklarımız için ücretsiz etkinlikler düzenliyoruz. Bunlara katılım sağlanabilir” dedi. Gülensu Muhtarı Ali Rıza Yıldız da bir konuşma yaparak, sorunların ilgili kuruluşlara raporlandığını ve icraat beklediklerini söyledi.  Kılıç, daha sonra öğrencilerin düzenlediği bir sergiyi gezdi. (02.06.2015)

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2015, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER