Maltepe engelliler için yürüdü

Maltepe Belediyesi Engelliler Haftası dolayısıyla, “Sevgi Her Engeli Aşar” sloganıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Maltepe engelliler için yürüdü
Maltepe engelliler için yürüdü

Maltepe Belediyesi Engelliler Haftası dolayısıyla, “Sevgi Her Engeli Aşar” sloganıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi. Duyarlılık oluşturmak adına etkinliğe katılan engelsiz vatandaşlar, gözleri bağlı şekilde, ellerinde beyaz bastonlarla ve tekerlekli sandalyeye oturarak ilçe meydanına yürüdüler.

Maltepe Belediyesi, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” dolayısıyla “Sevgi Her Engeli Aşar” yürüyüşü gerçekleştirdi. Maltepe Belediyesi Ana Hizmet Binası önünden başlayan yürüyüş, ilçe meydanında son buldu. Etkinliğe Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Nesimi Yaşar başta olmak üzere, Maltepe Belediyesi birim müdürleri, meclis üyeleri, CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.  “Yardım ve sadaka değil, hak olan hizmeti istiyoruz”, “Farklılıklara saygı ve hoşgörü istiyoruz”, “Engelliler Bakanlığı kurulmalı”, “Sadece seçmek değil seçilmek de istiyorum”, “Engelli maaşıma dokunma” ve “Her engelli annesine bakım parası haktır” dövizleriyle yürüyüşe katılan vatandaşlar, davul-zurna ve sloganlar eşliğinde ilçe meydanına doğru yürüyüşe geçtiler.

“ENGELLİLERİN HAYAT KALİTESİNİ YÜKSELTECEĞİZ”


Duyarlılık oluşturmak adına etkinliğe katılan engelsiz vatandaşların, gözleri bağlı şekilde, ellerinde beyaz bastonlarla ve tekerlekli sandalyeye oturarak yürüyüşe katıldığı ve çevredeki vatandaşların da destek verdiği etkinlikte, alana ulaşan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunulduğu gibi hediyeler de dağıtıldı. Yürüyüş sonrası bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Nesimi Yaşar, “Engelliler Günü dolayısıyla düzenlemiş olduğumuz bu yürüyüşün amacı, engelliler adına farkındalık yaratmak ve bunu halka hissettirmektir. Engelliler adına yapılacak bütün yasal düzenlemeleri destekliyoruz. Engellilerin hayat kalitesini ilçemiz sınırları içerisinde yükselteceğiz. Bu kapsamda sorunlarımızı minimize edecek ve paydaşlık noktasında bizlere katkılar sunacak herkesi belediyemize davet ediyoruz” dedi.

DÜZTAŞ’TAN ENGELLİLER ADINA ÇAĞRI

Maltepe Belediyesi Engelliler Komisyonu Üyesi Tülay Düztaş da, engellilerin yaşamış olduğu yasal sorunlara dikkat çekerek şunları söyledi: “Engelli çocuklara yapılan cinsel istismar başta olmak üzere her türlü istismarın önüne geçilmeli. Eğitim, sağlık, iş ve örgütlenme alanındaki engellerimiz ortadan kaldırılmalı. Engelli maaşımıza, annelerimizin bakım parasına dokunmayın. Toplumun içinde olmak istiyoruz, hiç kimseden farkımız olmadığını göstererek hayat içine karışmak istiyoruz. Umutlarımızın körleşmediği, hak arama mücadelemizin engellenmediği, farklılıklara saygı ve hoşgörüyle bakıldığı Engelliler Haftası ve Anneler Günü kutlu olsun.” Yürüyüşe gözlerini kapatarak beyaz baston eşliğinde katılan CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz da, herkesin bir engelli adayı olduğunu ifade ederek, herkesi engelli haklarına sahip çıkmaya çağırdı. 

Davul-zurna eşliğinde çekilen halaylarla “Engelliler Haftası”nı kutlayan vatandaşlar, Anneler Günü dolayısıyla Maltepe Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından meydana kurulan dilek ağacına kurdele asarak dilek tuttular.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER