Maltepe'de Şehitler Çeşmesi açıldı

Maltepe Belediyesi, vatanın ve milletin geleceği için toprağa düşen bütün şehitler anısına Başıbüyük’te yaptırdığı Şehitler Çeşmesi’ni, şehit aileleriyle birlikte açtı.

Maltepe'de Şehitler Çeşmesi açıldı
 Maltepe'de Şehitler Çeşmesi açıldı
Maltepe Belediyesi, vatanın ve milletin geleceği için toprağa düşen bütün şehitler anısına Başıbüyük’te yaptırdığı Şehitler Çeşmesi’ni, şehit aileleriyle birlikte açtı.

Bu açılışın yanı sıra Başıbüyük Kentsel Yenileme ve Bilgilendirme Ofisi’nin de açılışını gerçekleştiren Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Çeşmeden su içenler aziz şehitlerimizi, gazilerimizi hatırlasın, onların yâd etsin istedik. Ayrıca çeşmeyle beraber kurduğumuz kentsel dönüşüm ofisiyle de, Başıbüyük’ün en önemli sorunu olan kentsel dönüşümle ilgili birinci elden bilgi edinin istedik” dedi.

Maltepe Belediyesi tarafından yaptırılan "Şehitler Çeşmesi” ile Başıbüyük Kentsel Yenileme ve Bilgilendirme ofisi, Başıbüyük’te düzenlenen bir törenle açıldı. Yüzlerce yıldan bu yana ilçenin su ihtiyacını karşılayan Kayışdağı suyunu, ilçe sakinleriyle yeniden buluşturan çeşme, tüm şehitler başta olmak üzere Maltepeli şehitler Bayram Aksu, Bayram Aydın, Bekir Bayram, Bünyamin Ot ve Yaşar Yeniören’in anısına ithaf edildi. Açılışa Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, Başıbüyük Araştırma, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Veli Çelik, meclis üyeleri, muhtarlar, birim müdürleri, şehit aileleri ve mahalleliler katıldı.


“ÇEŞMELER, ANADOLU KÜLTÜRÜNÜN MİRASI”

Törenin açılış konuşmasını yapan Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, “Unutmayın ki bu topraklar uğruna ölenler olduğu için bu ülke ayakta. Bu ülke, şehitleri ve gazileri sayesinde vatan toprağıdır. Şehitlerimiz bu şekilde yaşatıldığı sürece bizler de ilelebet bu topraklarda yaşayacağız. Şehitlerimiz için büyük fedakârlıklar ve emeklerle yapılan bu çeşmeyi yapanlara teşekkür ediyorum. İnşallah buradan geçenler, Anadolu kültürünün mayası olan çeşmelerden biri olan Şehitler Çeşmesi’nden bir bardak su içerek şehitlerimiz yâd edecek, onlar için dua okuyacaklardır. Aynı zamanda bu çeşmemizin yanında tüm Türkiye’nin sorunu olan kentsel dönüşümle ilgili bir ofisin açılmasını da anlamlı buluyorum” dedi.

“BİZ YAPTIK, SİZ KORUYACAKSINIZ”

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, katılımlarından ötürü Başıbüyük halkına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, şunları söyledi: “Çeşmeler, Anadolu kültürünün bizlere mirasıdır. İşte onun içindir ki; Edirne’den Ardahan’a, Samsun’dan Antalya’ya bir ağacın altında, bir dere ağzında, bir köy meydanında bu çeşmelerden görmek mümkündür. Çeşmemizi şehitlerimiz anısına yaptık, bu toprakları canları pahasına savunanlardan Allah razı olsun. Anadolu topraklarını emperyalizme kurban etmemek için savaşan bu uğurda canlarını veren Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu topraklar için 15 Temmuz darbe sürecinde de olmak üzere şehit düşen asker ve vatandaşlarımızı minnetle yâd ediyorum. Bu çeşme onların aziz anıları içindir. Bu çeşmeyi yapan biz, koruyacak olanlar sizlersiniz.”

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SÖZ HALKIN

Başıbüyük’te yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Kılıç, “Göreve geldiğimde sizlere bir söz vermiştim: ‘Sizin imzanızın olmadığı hiçbir projenin altına imza atmayacağım.’ Bunu başardık ve sizlere söz verdiğimiz kentsel dönüşüm ofisimizin açılışını yaptık. Bizden önce burada olan TOKİ ile el sıkıştık, samimi görüşmeler yaptık ve sizler için konutların metrekare birim fiyatında indirim yaptık. Bunun için bazı haklarımızdan feragat ettik, her şey sizin daha ucuz ve kaliteli konutlarda oturmanız içindir. Maltepe’nin zaman kaybına tahammülü yok. O yüzden her kurumla sizler için el sıkışmaya hazırız. TOKİ de bizim, asker de, polis de. Devlet olarak hizmet etmek için buradayız. Burada bu ofisimizi açtık ki, sağdan soldan duyduğunuz açıklamalara itibar etmeyin, gelin en doğru bilgiyi buradan öğrenin. Rica ediyorum, yeni başlayacağımız ada üzerindeki proje için imza atmayanlar atsın, artık bir yerlerden başlamamız gerekmekte. Herkes burada, sizlere söz vermiştim, hiçbir müteahhitle gizli kapaklı işim olmadı. Burayı açtık ki her şeyi sizlere danışarak yapalım. Eksiğimiz, hatalarımız olabilir; bunları sizlerle el ele, kol kola çözerek yol alalım” şeklinde konuştu.

TOKİ’DEN BİRLİK MESAJI

TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik de, modern şekilde kentsel dönüşüm gerçekleştireceklerini, Başıbüyük’te belediye işbirliğiyle yapacakları projenin örnek olacağını ve halkla beraber bu yolda yürüyeceklerini söyledi. Daha sonra önce Şehitler Çeşmesi, ardından da Başıbüyük Kentsel Yenileme ve Bilgilendirme Ofisi’nin açılışı yapıldı. Kaymakam Necip Çakmak, Belediye Başkanı Ali Kılıç ve yetkililer, açılışın hemen ardından vatandaşlardan gelen soruları cevapladı. 

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2016, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109