Maltepe'de Kışladan sahneye

Maltepe'de Kışladan sahneye
Maltepe'de Kışladan sahneye 


Maltepe Belediyesi’nin nisan ayındaki kültür-sanat etkinlikleri kapsamında,Türkiye’nin genç kuşak başarılı besteci ve müzisyenlerinden keman sanatçısı Hasan Niyazi Tura ve piyanist Özgür Ünaldı’nın, “Kışladan Sahnelere” adlı konseri Prof.Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Klasik müzik alanında Türkiye’yi uluslararası arenada da başarıyla temsil eden ve yolları askerlik yaparken kesişen Tura ve Ünaldı,vatani görevlerini tamamladıktan sonraTürkiye’nin farklı şehirlerinde birçok konser salonunda dinleyiciyle buluştu.


İstanbul’da müzikseverlerle Maltepe’de buluşan ikili konserlerine, ünlü Macar müzisyen ve besteci Bela Bartok’un 1. Rapsodisi ile başladı. Konserin ikinci bölümüne ünlü Alman müzisyen Ludwig Van Beethoven’ın keman-piyano sonatıyla başlayan ikili, Hasan Niyazi Tura’nın da babası olan, Türkiye’nin önemli bestecilerinden Prof.Yalçın Tura’nın keman ve piyano baladını seslendirdi. İkili seslendirdikleri eserlerle, klasik müzik tutkunlarına unutulmaz bir akşam yaşattı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER