Maltepe'de Çocuklarda nadir görülen hastalıklar bu sergide

Maltepe Belediyesi, Türkiye’de ve dünyada binlerce çocuğun karşı karşıya kaldığı “Çocuklarda Nadir Görülen Hastalıklar” adlı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor

Maltepe'de Çocuklarda nadir görülen hastalıklar bu sergide
Maltepe'de Çocuklarda nadir görülen hastalıklar bu sergide

Maltepe Belediyesi, Türkiye’de ve dünyada binlerce çocuğun karşı karşıya kaldığı “Çocuklarda Nadir Görülen Hastalıklar” adlı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. Bir çoklarımızın farkında dahi olmadığı bu hastalıklarla ilgili, fotoğraf sanatçısı Kamer Aktaş’ın objektifinden yansıyan fotoğraflar sanatseverlerle buluştu.  

Maltepe Belediyesi’nin desteğiyle, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen, fotoğraf sanatçısı Kamer Aktaş’ın “Çocuklarda Nadir Görülen Hastalıklar” fotoğraf sergisine, Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları Canan Döner ve Ömer Ekşioğlu’nun yanı sıra Care-forRare Vakfı’ndan Lydia Wiesböck, İmmun Yetmezliği Derneği Başkanı (İMYED) Selcan Kaya ile çok sayıda davetli katıldı. TSKM’de uluslararası bir sergi açmanın gurunu yaşadıklarını ifade eden Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Canan Döner, “Kültür merkezine adını verdiğimiz Prof. Dr. Türkan Saylan, hayatını cüzzam gibi ağır bir hastalığın teşhisi ve tedavisine adamıştı. Nadir görülen hastalıklara yakalanan çocukların resmedildiği bu sergiyle de, hastalıkların keşfedilmesinden iyileştirmeye gidilmesi hedeflenerek farkındalık yaratılıyor. Bu anlamda önemli bir çalışmayı Maltepe’de sergileme imkanı buluyoruz” dedi. 

“AYNI KADERİ PAYLAŞIYORLAR”

Türkiye’nin pek çok kentinde, Anadolu’da ve Almanya’da nadir görülen hastalığa yakalanan çocukları ve aileleriyle birlikte sürdürdükleri hayat mücadelesini fotoğraflayan sanatçı Kamer Aktaş, “Farklı coğrafyalarda yaşayıp, aynı kaderi paylaşan çocuklar için bir adım atmak istedim” diye konuştu. Kendisinin nadir görülen bir hastalığa yakalandığını belirten İMYED Başkanı Selcan Kaya da, “Nadir görülen tanımını kabul etmiyorum. Bilinmeyen bir hastalık olarak nitelendiriyorum. Ben bu konuda çok mücadele ettim ve doktorum Işıl Barlas’la bir dernek kurduk. Kimler bu hastalıklara yakalanıyor? İnsanlar neler yaşıyor? Bu sorulara yanıt aramak ve birbirimizle bir şeyler paylaşmak istedik. Dernek olarak Tanı ve Tedavi Merkezi kurduk” şeklinde konuştu. (08.09.2015)
 



Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2015, 18:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER