Maltepe Belediyesi “can dostlarını” unutmadı

Maltepe Belediyesi, kar yağışının aniden bastırması sonucu dışarıda mahsur kalan ve yaralanan sokak hayvanlarına anında müdahale etti.

Maltepe Belediyesi “can dostlarını” unutmadı
Maltepe Belediyesi “can dostlarını” unutmadı

Maltepe Belediyesi, kar yağışının aniden bastırması sonucu dışarıda mahsur kalan ve yaralanan sokak hayvanlarına anında müdahale etti. Donmak üzere olan bir köpekle, bir kumru belediye ekipleri tarafından kurtarılırken, sokak hayvanlarına 750 kilogram mama dağıtıldı. 

İstanbul’u günlerden beri etkisi altına alan yoğun kar yağışından etkilenen sokak hayvanları için Maltepe Belediyesi Veteriner Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, alarma geçti. Vatandaşlardan gelen ihbarları da değerlendirerek, yoğun kış şartları dolayısıyla mahsur kalan ya da yaralanan sokak hayvanlarına müdahale eden ekipler, Esenkent Mahallesi’nde donmak üzereyken bulunan bir sokak köpeğini kurtardı. Feyzullah Mahallesi’nde ise kış şartlarından etkilenen bir kumruya da anında müdahale edildi.  Ayrıca ekiplerimiz iki gün içerisinde sokak hayvanlarına 750 kilogram mama da dağıttı.

BAŞKAN KILIÇ ÇALIŞMALARI DENETLEDİ

Öte yandan Maltepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Arama-Kurtarma Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü koordineli bir şekilde, kar yağışının şiddetlendiği akşam saatlerinden sabahın ilk ışıklarına kadar çalışmalarını sürdürdü. 500 kişiden oluşan Maltepe Belediyesi ekipleri, kapanan ana arterler başta olmak üzere, Maltepe’nin 18 mahallesinde çalışmalarını sürdürdü. Toplamda iki günde 500 ton tuz kullanılarak, 2 kar küreme aracı, 1 greyder ve 8 kepçeyle sürdürülen çalışmalarda, kapanan yollarda yollar açıldı ve tuzlandı. Ayrıca vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine Küçükyalı’da devrilme tehlikesi içinde olan bir ağaç başta olmak üzere, birçok ağaca da müdahale edildi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç çalışmaları bizzat denetleyerek, ekiplerden bilgi aldı.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2015, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER