KURULDUĞU GÜNDEN BU YANA 1650 KADINA DESTEK SAĞLADI

Fındıklı Kadın Danışma ve Sosyal Yaşam Merkezi yüzlerce hayata dokundu

KURULDUĞU GÜNDEN BU YANA 1650 KADINA DESTEK SAĞLADI

KURULDUĞU GÜNDEN BU YANA 1650 KADINA DESTEK SAĞLADI
Fındıklı Kadın Danışma ve Sosyal Yaşam Merkezi yüzlerce hayata dokundu

Maltepe Belediyesi’nin, 2019 yılında açtığı ve o günden beri faaliyet gösteren “Fındıklı Kadın Danışma ve Sosyal Yaşam Merkezi” zor durumdaki yüzlerce kadına umut oldu.

Fındıklı Kadın Danışma ve Sosyal Yaşam Merkezi, kurulduğu günden bu yana toplam bin 650 kadına destek sağlarken, 567 kadına da okuma ve yazma kursu verildi.

Fındıklı Kadın Danışma ve Sosyal Yaşam Merkezi, eğitim odaları, başta öğrenciler olmak üzere halkın kullanımına açık kütüphane, mahalledeki derneklerin ve sivil toplum kuruluşlarıyla halkın çeşitli toplantılarını düzenleyebileceği bir lokasyonda. Cenazeler için ayrılan taziye evi de bulunan Fındıklı Kadın Danışma ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde, Maltepeli kadınların meslek öğrenip, hobilerini geliştirebilecekleri kadın eğitim merkezi de mevcut.

Fındıklı Kadın Danışma ve Sosyal Yaşam Merkezi’ni sık sık ziyaret eden ve mahallelinin nabzını yoklayan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Fındıklı halkının merkez içinde bulunmasını istediği tüm taleplere cevap verdi.  Fındıklı sakinlerinin isteği üzerine merkezde yabancı dil eğitiminin verildiği dersliklerden hobi odalarına, bilgisayar eğitimleri başta olmak üzere birçok eğitimin verildiği kurslardan, kütüphaneye, çocuk oyun alanlarından taziye evine kadar her şey mevcut.

Başta kadınlar olmak üzere halkı buluşturan, onları meslek sahibi yapan, hobilerini geliştirdikleri ve her türlü destek aldıkları “Fındıklı Kadın Danışma ve Sosyal Yaşam Merkezi” için duygularını dile getiren Ali Kılıç ‘’Burada kardeşçe birbirimizi kucaklıyor, kimseyi ötekileştirmeden, herkesi başımızın tacı sayarak hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bunlar sadece yaptıklarımızın bir kısmı, yapacaklarımızın ise teminatı’’ dedi.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109