Hemşireler Maltepe’de buluşuyor

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek panel, 7 Mayıs perşembe günü Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) panel gerçekleştirilecek.

Hemşireler Maltepe’de buluşuyor
Hemşireler Maltepe’de buluşuyor

Maltepe Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi işbirliğiyle, Hemşirelik Haftası kapsamında, “Sağlığın Geliştirilmesi ve Halk Sağlığı Hemşireliği” konulu bir panel gerçekleştirilecek. 

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek panel, 7 Mayıs perşembe günü Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) gerçekleştirilecek. Panelde, sağlığın geliştirilmesi, insanların kendi sağlıkları üzerindeki kontrollerini arttırmaları, sağlıklarını geliştirmelerini sağlama süreci, Türkiye’deki sağlığı geliştirme programları, davranış değiştirme süreci ve sağlığı geliştirmede önemli sorumlulukları olan “Halk Sağlığı Hemşireliği” eğitiminin önemi ele alınacak.

“Halk Sağlığı Hemşireliği Günleri”nde, Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mine Gülden Polat ve Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ayşe Ergün açılış konuşması gerçekleştirecek. Müzik dinletisi ve kokteylin de yapılacağı panelin birinci bölümünde, Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Kuğuoğlu, “Halk Sağlığı Hemşirelerinin Eğitimi: Yurtdışı Örneği” konulu bir sunum yapacak. İkinci bölümdeyse, Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Öğretim Üyesi Rukiye Pınar, “Türkiye’de Sağlığın Geliştirilmesi: Gerçekler, Hayaller ve Öngörüler” ve İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Hemşirelikte Eğitim Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Sevim Ulupınar, “Davranış Değiştirmek Çok mu Zor? Engellerimiz: Engel Biz miyiz?” konularını masaya yatıracak

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2015, 20:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER