Gülsuyu ve Gülensu'nun İmar planı onaylandı

Gülsuyu ve Gülensu İmar planı belediye meclisinden oy birliğiyle geçti

Gülsuyu ve Gülensu'nun İmar planı onaylandı
Gülsuyu ve Gülensu'nun İmar planı onaylandı

Gülsuyu ve Gülensu İmar planı belediye meclisinden oy birliğiyle geçti

40 yıldır bekleyen Maltepe Gülsuyu ve Gülensu Mahalleleri imar planları, belediye meclisinde oy birliğiyle ve alkışlarla kabul edildi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, 30- 40 yıldır bölgenin gündeminde olan bir sorunun çözüme kavuşturulması için çalışmaya başladıklarını ifade ederek,    “Maltepe halkına yakışır bir kentsel yenileme planını, dayatan değil danışan belediyecilik anlayışıyla tamamladık” diye konuştu.

Gülsuyu ve Gülensu için tarihi gün

Maltepe Belediyesi Aralık ayı meclis toplantılarının son oturumu, Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Gülsuyu ve Gülensu imar planlarının görüşüldüğü meclis toplantısına, CHP Parti Meclisi Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan, Gülsuyu Mahalle Muhtarı Ali Rıza Yıldız, Gülensu Mahalle Muhtarı Necdet Tümer  ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

KAPALI KAPILAR ARKASINDA ÇİZİLMEDİ

Maltepe’de göreve geldikten sonra, yaklaşık 30- 40 yıldır bölgenin gündeminde olan bir sorunun çözüme kavuşturulması için çalışmaya başladıklarını ifade eden Ali Kılıç,  mahalle halkını yanlarına alarak, Türkiye’de bir ilkin altına imza attıklarını belirtti. Gülsuyu ve Gülensu mahallelerine ait imar planları üzerinde 1.5 yıldır çalışıldığını ve planların kapalı kapılar arkasında birilerine çizdirilmediğini kaydeden Başkan Kılıç, şunları söyledi: “Planlar taslaktan sonra son şeklini alınca planı önce AK Parti’ye, sonra CHP’ye, muhtarlara, sivil toplum kuruluşlarına ve meslek odalarına verdik. İlk defa yapılan bir uygulamayla planları önce aramızda tartıştık, eksiklerimizi gördük ve bunları plan notlarına ekledik. Bizimde gönlümüzde yatan, burada 20- 25 katlı beton yığınlarının olması değil, dokuya uygun kentsel dönüşüm yapmak. Maltepe halkına yakışır bir kentsel yenileme planını, dayatan değil danışan belediyecilik anlayışıyla tamamladık.” 

AK PARTİ’DEN TAM DESTEK

Yapılan oylamada plan, CHP ve AK Partili meclis üyelerinin oy birliği ve alkışlarıyla geçti. Maltepe Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili  Mehmet Erikci, Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı uzun yıllardır çözümü gerçekleşmeyen planların çözüme ulaşmasında gösterdiği gayreti ve cesaretinden dolayı tebrik etti. Bu sorunun Maltepe’nin sorunu olduğunun altını çizen Erikci, “Biz Maltepeliyiz. Bu herkesin sorunu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden geçmesi için gereken gayreti göstererek, planın arkasında duracağız.  Bu planın mahalle sakinlerine hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Allah herkese buralarda hayırlı oturmayı nasip etsin” diye konuştu.

BUGÜN TARİHİ BİR GÜN

Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Gültekin Karataş da, Meclis’te tarihi bir süreci yaşamanın onuru ve gururu içinde bulunduğunu ifade ederek, “Bu planı, mahalleli ve yerel yönetim birlikte yaptı.  Bu ortamı bize hazırlayan ve desteğini esirgemeyen Başkan Ali Kılıç başta olmak üzere, 2004’ten bu yana yanımızdan ayrılmayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Maltepe Belediye Meclisi Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Alev Dağlayan ise halkın kendi kaderini tayin etme hakkı eşliğinde birliğe ve bütünlüğe inanmış bir mahallenin gücüyle burada bulunduğuna değinerek, “Gülsuyu mahallesi Türkiye planlama tarihine damga vurdu. Gülsuyu- Gülensu planlarının oluşturulmasında bir okyanus zerresi kadar katkımız olduysa, ne mutlu bize. Desteği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 




Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2015, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109