Görme engellilere beyaz baston dağıtıldı

Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında, Maltepe’nin yanı sıra 7 ayrı ilçedeki 60 görme engelli vatandaşabeyaz baston ve konuşan saat hediye edildi.

Görme engellilere beyaz baston dağıtıldı
 Görme engellilere beyaz baston dağıtıldı

Maltepe Belediyesi ve Leo Akatlar Gençlik Kulübü işbirliğiyle, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında, Maltepe’nin yanı sıra 7 ayrı ilçedeki 60 görme engelli vatandaşabeyaz baston ve konuşan saat hediye edildi.
Maltepe Belediyesi Prof.Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi Nazım Hikmet Salonu’nda gerçekleştirilen törene Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları Canan Döner ve Nesimi Yaşar, Lions Akatlar Kulübü Başkanı Erkan Eren, Leo Akatlar Gençlik Kulübü Başkanı Hasan Altınbaş ve yönetim kurulu üyeleri, Tüm Engellileri Birleştirme Derneği üyelerikatıldı. Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi ve Engelliler Komisyonu Başkanı Tülay Düztaş, etkinlik kapsamında Kocaeli’nden Beylikdüzü’ne uzanan bir alanda, farklı ilçelerden gelen vatandaşları Maltepe’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Bizim için engelliye hizmet sınırı yoktur. Bizler engelli vatandaşlarımıza hakları olan hizmeti verirken 3 hedef belirledik. Engelliğin önlenmesi, rehabilitasyon ve her alanda fırsat eşitliği. Görme engellilerin hayatını kolaylaştıran araç-gereçlerin en önemlisini baston oluşturuyor. Baston bizim özgürlüğümüzdür, pusulamızdır” diye konuştu. 
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen destek projesi Maltepe ilçesiyle sınırlı kalmadı. Pendik, Kartal, Sultanbeyli, Fatih, Beylikdüzü, Başakşehir ile Kocaeli’nin İzmit ilçesindeki engelli vatandaşların da talepleri karşılandı. Etkinlikte seslendirilen,Tülay Düztaş’ın kaleme aldığı ve İstanbul Kısa Filmciler Derneği’nin 2008’de düzenlediği “7.Ulusal Kısa Film Öykü Yarışması”nda ikincilik ödülü kazanan “Bastonun Ucundaki Hayat” isimli öykükonuklara duygu dolu anlar yaşattı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109