“Girişimcilik Mutfağı” 130 kadınla start aldı

Maltepe Belediyesi’nin, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle gerçekleştirdiği ve 130 kadının katıldığı “Girişimcilik Mutfağı” projesi, “Kadının İnsan Hakları Eğitimleri” programıyla başladı.

“Girişimcilik Mutfağı” 130 kadınla start aldı
 “Girişimcilik Mutfağı130 kadınla start aldı

Maltepe Belediyesi’nin, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle gerçekleştirdiği ve 130 kadının katıldığı “Girişimcilik Mutfağı” projesi, “Kadının İnsan Hakları Eğitimleri” programıyla başladı.
Maltepe Girişimcilik Mutfağı projesi, 130 kadın kursiyerin katılımıyla Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde verilen eğitim semineriyle başlatıldı. 18 Temmuz’da başlayacak pastacı ve aşçı çıraklığı ile servis elemanlığı eğitimleriyle uygulamaların da gerçekleştirileceği program kapsamında, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Kadının İnsan Hakları-Yeni Çözümler Derneği (KİH-YÇ) işbirliğiyle, kadınlara “Kadının İnsan Hakları” konusunda eğitim verildi. Haftanın 5 günü düzenlenecek “Girişimcilik Mutfağı” eğitimlerinin her hafta bir günü bu seminere ayrılırken, program süresince kadınlar, ILO Saha Sorumlusu Kadir Uysal ve KİH-YÇ Derneği Proje Yöneticisi Hilal Gencer tarafından kadının insan hakları, anayasal ve medeni haklar, toplumsal cinsiyet eşitliği, iletişim, kadına yönelik şiddet, şiddete karşı stratejiler, kadın ve sağlıkla ekonomik haklar konusunda bilgilendirilecek. Eğitimler kapsamında film gösterimleri yapılacak, kadına yönelik şiddet çeşitli mizansenlerle anlatılacak, kitaplar dağıtılacak ve karşılıklı tartışmalar da yapılacak. Ayrıca 20-25 kişilik gruplar halinde alınacak ve 10 hafta üzerinden 40 saat süresince verilecek eğitimlere, en az 7 hafta devam eden kursiyerlere dernek tarafından imzalanmış “Kadının İnsan Hakları Eğitimi Sertifikası” verilecek. 


“HAYATA BAKIŞ AÇINIZ DEĞİŞECEK”
İlk seminere katılan Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner, kursiyerleri seçildikleri için tebrik ederek başladığı konuşmasında, “İnşallah eğitimlerinizi başarı içerisinde geçer. Eğitimleri aldıktan sonra bir kısım kursiyelerimiz bizlerin kurduğu Altıntepe’deki okulda iş hayatlarına devam edip yeni kursiyerlerimizi yetiştirecekler. Bir diğer kısmı belki kendi işini açacak ama bunlardan da önemlisi burada aldığınız eğitimle hayata bambaşka açılardan bakmayı öğreneceksiniz. Bu açacağımız okulda restoran olarak da hizmet vereceğiz. Burada da kursiyerlerimiz emeklerini sergileme imkanı bulacak” dedi. 
GİRİŞİMCİLİK MUTFAĞI NEDİR?
Maltepe Belediyesi, sunduğu İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) projelerden biri olan ve kadınların sosyal hayata katılması ve kadın istihdamının arttırılmasını hedef alan “Maltepe Girişimcilik Mutfağı” projesiyle, dezavantajlı kadınların mesleki bilgi ve becerilerini arttırması, iş gücüne ve istihdama katılmaları, nihayetinde ekonomik ve sosyal özgürlüklerini kazanmaları hedefleniyor. Proje kapsamında, Altıntepe’de belediyeye ait bir alanda, 2 sınıf, 1 büyük mutfak, 1 restoran ve idari birimlerden oluşan bir merkez kuruldu. Kurulan alanda, kursiyerlere aşçı çıraklığı, servis elemanlığı, pastacı çıraklığı eğitimleri verilecek ve 8 ay boyunca sürecek eğitimlerle kadınların, ilgili mesleklerde bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi sağlanacak. 

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2016, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109